Paul Bargetto a trait si a lucrat in New York, dar si in numeroase tari europene precum Polonia, Romania, Germania si Turcia. Este director si fondator al companiei de teatru East River Commedia si al Festivalului de teatru undergroundzero din New York. In 2005 a contribuit la infiintarea The League of Independent Theater, o organizatie de advocacy pentru teatrul independent din New York. Paul are un master in Arte Frumoase pentru Regie in cadrul Universitatii Columbia si licenta in Drama la Universitatea de Stat din San Francisco.  

Prin acest workshop, Paul Bargetto va oferi o privire de ansamblu asupra scenei de teatru independent din New York, cu o analiza a sistemului, studii de caz de la diferite teatre si pareri personale formate de-a lungul celor peste 15 ani de munca in acest oras. Workshopul va explica de asemenea tendinte si modele de finantare, actiuni de advocacy, noi directii si valori. In plus, invitati speciali vor lua cuvantul prin intermediul Skype pentru a descrie trenduri si noi proiecte din Europa de Vest si Statele Unite.   

“Sunt foarte bucuros sa ma alatur primei editii a festivalului national de teatru INDEPENDENT la Bucuresti. Cred ca este un moment foarte important pentru artele spectacolului din Romania pentru ca multi artisti independenti din intreaga tara se vor reuni pentru prima data si vor avea o platforma comuna. Sper ca impartasind din experienta mea de artist independent si director de festival participantii la workshop vor primi informatii folositoare si instrumente practice care vor intari miscarea de teatru independent din Romania”
, a declarat Paul Bargetto.

Workshopul va avea loc la Godot Cafe Teatru (str.Blanari nr.14), in intervalul 6-8 noiembrie 2013, intre orele 14:00 - 16:00.

Participarea este gratuita si se face pe baza de inscriere pana pe 3 noiembrie 2013 in limita locurilor disponibile (120)
. Pentru a va inscrie, va rugam sa ne trimiteti un email cu datele dumneavoastra de contact la adresa fundatiagodot@gmail.com. Detalii despre programul workshopului gasiti pe site-ul festivalului, www.fnti.ro.     

Festivalului national de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundatia Godot si de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucuresti.

Festivalul este un proiect cultural finantat de AFCN. Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I.L.Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul Act, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, Centrul de Arte COLISEUM, T.E.T.A., Campagne 28 si In Culise Teatru Pub sunt parteneri ai festivalului.

***
Despre festivalului national de teatru INDEPENDENT
Scopul festivalului national de teatru INDEPENDENT organizat de Fundatia Godot si Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este sa impulsioneze si sa sprijine productiile independente de teatru si tinerii artisti, sa aduca impreuna profesionisti din domeniu in ideea consolidarii unei comunitati active si sa puna in legatura aceasta comunitate cu posibili colaboratori si sponsori care pot sprijini realizarea si distribuirea productiilor independente pe viitor. 

Pe perioada festivalului, Bucurestiul se transforma in unica scena a productiilor de teatru independent din Romania.