O campanie a Institutului de Management si Dezvoltare Durabila in cadrul festivalului cultural Strada de C’Arte

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) lanseaza campania de donare carti: „Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”.

In perioada 22 - 29 septembrie, in cadrul festivalului cultural in aer liber Strada de C’Arte, IMDD invita toti participantii, trecatorii si vizitatorii sa doneze cel putin o carte in cadrul campaniei, in spatiul dedicat acesteia, pe Str.Boteanu nr. 6 - Strada Copiilor. Toate cartile stranse in campanie vor fi donate catre doua organizatii non-guvernamentale: Asociatia ”Sfantul Stelian” si o alta organizatie pe care prietenii IMDD din reteaua Facebook o vor nominaliza in perioada campaniei.

IMDD, initiator a numeroase proiecte educationale, sociale si umanitare demareaza o noua campanie, menita sa doteze bibliotecile a doua organizatii non-guvernamentale pentru copii si sa promoveze lectura in randul celor mici.

Pe Strada Copiilor, va fi amenajata o urna speciala, in care toti cei care doresc pot dona o carte pentru copii. Acestea vor merge catre Asociatia ”Sfantul Stelian”, activa din 1993 si care, in prezent, deruleaza programe si proiecte pentru a sustine categoriile defavorizate: copii, tineri si batrani. In scopul alegerii celei de-a doua organizatii, IMDD ii invita pe toti prietenii din reteaua de socializare Facebook si nu numai, sa nominalizeze o organizatie non-guvernamentala, activa in domeniul sprijinirii tinerilor si copiilor. Astfel, in perioada 22-27 septembrie, pe pagina de Facebook a IMDD, http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila, pot fi propuse organizatii non-guvernamentale, urmand ca, pe 28 septembrie, din cele nominalizate si care indeplinesc criteriile mentionate anterior, sa fie aleasa castigatoarea, prin tragere la sorti.

Campania este parte a Proiectului Strada Copiilor, initiat anul trecut de IMDD, cu ocazia primei editii a Strazii de C’Arte, festivalul cultural in aer liber menit sa aduca mai aproape de locuitorii Bucurestiului, dar si de vizitatorii acestuia arta si cultura in toate formele: muzica, teatru, carte, ateliere de creatie etc. IMDD ii invita pe cei mici, dar si pe cei mari sa ia parte la activitatile creative si educative, pe care echipa le-a pregatit.
Evenimentul Strada Copiilor este sustinut de Emag. Fiecare copil va primi dulciuri ce vor fi asigurate de Kandia Dulce.

Informatii si detalii despre program si despre derularea activitatilor pot fi regasite pe www.stradadecarte.ro si www.imdd.ro, dar si pe Facebook, pe http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.


***
Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.
Istoric Strada Copiilor

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila a organizat in perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011 Strada Copiilor, in cadrul celui mai mare festival cultural in aer liber, Strada De C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”. In perioada mentionata, strada C.A. Rosetti a fost inchisa pentru trafic si deschisa copiilor si parintilor, care s-au putut implica in ateliere si concursuri de desen, pictura, scriere creativa, modelaj din plastilina si desen pe tricouri. Toate creatiile copiilor au fost recompensate cu premii si multa veselie.
Strada Copiilor a fost un eveniment de succes, care a adus in acelasi loc cateva sute de copii si parinti doritori sa petreaca timpul in aer liber, intr-un mod creativ si plin de surprize. Primele doua zile au fost marcate de atelierele si concursurile de desen, pictura si scriere creativa, avand drept teme “Care este personajul tau preferat?“ si “Care este locul de joaca preferat?”. Raspunsurile si creatiile micilor artisti au fost pe cat de pline de imaginatie, pe atat de artistic realizate. Nici parintii si bunicii nu au fost uitati, ei putand sa se inscrie la concursul pe echipe si sa realizeze impreuna cu cei mici desene si picturi pe panouri.


Sponsori ai evenimentului Strada de C’Arte: Orange, UniCredit Tiriac Bank, eMAG, Carpatcement, EximBank.
Promovat de: Radio Guerilla, RomaniaTV.
Parteneri strategici: Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Tecon, Tiger Security, Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania.
Parteneri media: 24 FUN, Antonescu PR&Consulting, 360 Revolution, Agentia de Carte, Metropotam.


Contact

Irina Draghici, Project Manager Institutul de Management si Dezvoltare Durabila, office@imdd.ro/ 0736626837
Steliana Moraru - PR Manager, office@imdd.ro / 0785263769