Cei care doresc sa se implice in sustinerea activitatii HOSPICE, o pot face fara niciun cost, prin completarea formularului tip eliberat de ANAF. O parte din impozitul pe salarii sau alte venituri va fi folosit astfel pentru ca mii de oameni din Romania sa fie ingrijiti, sprijiniti si consiliati in lupta lor cu o boala necrutatoare. 

Fondurile redirectionate in 2014 vor fi utilizate de HOSPICE Casa Sperantei pentru a continua sa ofere si pentru a extinde acoperirea serviciile gratuite de ingrijire paliativa. Banii vor ajuta si la deschiderea unitatii de tip HOSPICE din Bucuresti, care va permite anual 700 de internari, 8000 de consultatii in ambulatoriu si multiple sedinte de terapie ocupationala. Cei care aleg in acest an sa redirectioneze 2% catre HOSPICE vor sustine si segmentul educational dezvoltat de fundatie. Aproape 2000 de cadre medicale din intreaga tara sunt instruite anual in servicii de ingrijire paliativa de catre HOSPICE.

Campania „2% pentru HOSPICE“ se desfasoara si in acest an la nivel national, avand data de 25 mai ca limita pentru depunerea formularelor prin care se face  redirectionarea.

*De aceasta facilitate poate dispune orice salariat sau orice persoana care relizeaza venituri din activitati independente, prin completarea unui formular tip eliberat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. In ultimii doi ani, mai putin de un sfert dintre romanii care au posibilitatea de a redirectiona 2% au folosit acest instrument fiscal, potrivit rapoartelor ANAF.

Formularul care contine datele de identificare ale HOSPICE poate fi descarcat de pe www.hospice.ro
Formularul trebuie apoi depus sau trimis pana in 25 mai 2014 la Administratia Financiara de care apartine contribuabilul care face redirectionarea. 
 
 
***
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
 
Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
 
HOSPICE asigura gratuit, de 21 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud Est.
 
Media Contact :
Daniel A. Bujorean, Coordonator National de PR,  daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402
Pentru fotografii si clipuri video despre activitatea HOSPICE accesati www.hospice.ro/media