In perioada de desfasurare a campaniei, 1 februarie - 20 mai 2016, orice contribuabil la bugetul de stat are puterea sa decida asupra procentului din impozit pe care il poate redirectiona catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie). In absenta exprimarii unei optiuni de sustinere a unei cauze, suma aferenta celor 2% va ajunge la bugetul statului roman. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie privata si nu costa nimic. 

Prevederea 2%, introdusa in Codul Fiscal inca din 2003, este un mecanism care ofera transparenta asupra unei parti a impozitului datorat. Prin intermediul acestei facilitati, contribuabilii persoane fizice pot da dovada de responsabilitate civica si implicare in viata comunitatii in care traiesc. 
 
Fiecare roman care are statutul de angajat poate alege foarte usor sa redirectioneze 2% catre SOS Satele Copiilor Romania daca intra pe site-ul organizatiei si selecteaza una dintre cele doua variante de formular, in functie de categoria profesionala careia ii apartine. Astfel, va reamintim cele doua formulare care trebuie completate: Formularul 230 – dedicat persoanelor fizice care dobandesc venituri doar din salarii si Formularul 200 – destinat persoanelor fizice autorizate si celor care realizeaza alte venituri in afara de salarii. 

Dupa ce descarcati formularul, completati-l si trimiteti-l la Administratia Financiara de care apartineti pana la data de 25 mai 2016. Puteti sa-l depuneti direct la administratie sau puteti sa-l trimiteti prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire). Alternativ, ni-l puteti trimite noua, pe adresa SOS Satele Copiilor Romania, Calea Floreasca nr. 165, sector 1, Bucuresti, cod 014459 si ne vom ocupa noi sa-l depunem pentru dumneavoastra la Administratia Financiara.

Anul trecut, datorita celor care s-au implicat in colectarea de formulare pentru asociatia noastra, am reusit sa strangem aproximativ 112.500 lei. Cu aceste fonduri, dar si cu sprijinul celorlalte donatii de la persoane fizice sau companii, am reusit sa incheiem cu bine anul 2015, iar copiii nostri nu au simtit eforturile pe care le-am facut pentru ei. Au avut o singura “grija”: sa mearga la scoala. Le multumim tuturor celor care au ales sa redirectioneze 2% anul trecut catre noi si ii asteptam alaturi si in aceasta campanie.          
Nu uitati: Fiecare copil conteaza!  
       
Mai multe informatii despre prevederea 2% puteti citi pe http://doilasuta.ro/content/ 
 
Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.In acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor. 
 
 
Contact:
Ana Ene
Consultant Comunicare
ana.ene@sos-satelecopiilor.ro