Bursele îi vor ajuta pe elevi și studenți să își continue studiile sau să își îmbunătățească performanțele școlare sau artistice. 21 de copii și tineri incluși în programele Fundației Hope and Homes for Children din județul Iași au primit burse de excelență din partea BRD Groupe Société Générale cu ajutorul cărora vor putea să își continue studiile sau să își dezvolte aptitudini și să obțină performanțe în domeniile în care excelează. La evenimentul de decernare a burselor, care a avut loc vineri, 5 octombrie, la Centrul de Incluziune din Iași, au participat elevii și studenții premiați, reprezentați ai BRD Groupe Société Générale, Hope and Homes for Children și Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului (DGASPC) Iași, profesori și părinți. 
 
Cei 21 de copii și tineri au vârste cuprinse între 11 și 24 de ani și sunt elevi și studenți cu rezultate școlare foarte bune sau cu diverse talente și aptitudini artistice. Ei au obținut premii și distincții la competiții și olimpiade școlare precum chimie, matematică, informatică, literatură, limbi străine, religie, psihologie, istorie ori la concursuri artistice naționale și internaționale de interpretare muzicală, desen, teatru, lectură, dans sau fotografie. Bursele primite îi vor ajuta să își continue studiile sau să se pregătească pentru a-și dezvolta aptitudinile și pentru a obține în continuare performanțe la concursuri și competiții școlare sau extrașcolare. 
 
Beneficiarii burselor au fost selectați dintre cazurile din portofoliul Fundației Hope and Homes for Children, fiind copii sau tineri asistați sau care provin din instituţii de tip vechi, din forme alternative de protecție sau din familii vulnerabile din punct de vedere socio-economic. În 2018, 85 de copii și tineri din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, incluși în programele Hope and Homes for Children din șapte județe și București, Sectoarele 5 și 6, au primit burse de excelență din partea BRD Groupe Société Générale. Dintre acestea, 27 de burse au fost acordate elevilor de liceu, iar 17 reprezintă burse pentru studenți. Doi dintre tinerii care au primit bursele din partea BRD Groupe Société Générale le vor folosi pentru a urma programe de master în China și Germania, iar o tânără va fi sprijinită pentru finalizarea studiilor doctorale în România. 
 
Bursele de excelență sunt acordate de BRD Groupe Société Générale din anul 2015 în baza unui program educațional derulat de Fundația Hope and Homes for Children. De aceste burse beneficiază elevii de liceu sau studenții care provin din familii sărace și din zone defavorizate și sunt destinate susținerii accesului în învățământul liceal sau universitar. Totodată, bursele BRD sunt destinate și adolescenților sau tinerilor din sistemul de protecție care au talente sau aptitudini speciale care au nevoie de susținere pentru continuarea studiilor universitare sau postuniversitare.
 
”Șansa la educație înseamnă șansa la un viitor mai bun. De aceea, BRD Groupe Société Générale susține copiii și tinerii care doresc să facă performanță, să își îmbunătățească aptitudinile sau să acceseze oportunități de a studia care altfel ar rămâne doar un vis. De patru ani susținem copiii talentați din programele Hope and Homes for Children pentru a le împlini visele”, a declarat Adrian Jantea, Director Regional - BRD Groupe Société Générale. 
 
”Vă mulțumim, eu și ceilalți copii care au primit burse, pentru ajutorul pe care ni-l oferiți. Aceste fonduri ne vor ajuta, pe unii dintre noi, să continuăm studiile cu cele mai bune rezultate. De la cei mai mici până la cei mai mari, toți visăm o carieră strălucită într-un domeniu demn și moral, iar sprijinul oferit de Hope and Homes for Children și BRD Groupe Société Générale ajută la împlinirea acestui vis. De asemenea, mulțumim pentru cuvintele de laudă și încurajare și zâmbetele pe care ni le aduceți, ajutându-ne să ne împlinim visele”, a declarat Daniela Roșu (16 ani), bursier.
 
***
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 56 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 105 case de tip familial, 5.185 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 28.436 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.015 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.922 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 879 în regim de urgență şi 8.546 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.