Asociația Autism Voice a strâns, vineri, 13 noiembrie, în cadrul Balului Bucuriei Sparkling 5th edition, donații în valoare de 43.000 lei, suma ce va fi transformată în 781 ore de terapie gratuită pentru copiii cu autism din cele două centre ale asociației, și în programe gratuite, locale și naționale, de susținere a familiilor în care există micuți diagnosticați cu tulburări de spectru autist.
Peste 360 de oameni din toată țara au răspuns invitației Autism Voice la primul bal caritabil online dedicat copiilor cu autism, a V-a ediție a Balului Bucuriei. Studioul partenerilor de la Backstage Production Group a găzduit o seară magică, unde generozitatea, lectura, activismul, muzica și arta s-au împletit armonios sub savuroasa moderare a amfitrionului Veronica Soare.
Actorul Marius Manole a citit live, în premieră, fragmente emoționante din volumul de povestiri „Tot ceea ce strălucește. Povești din viața copiilor cu autism”, lansat cu ocazia ediției de anul acesta a balului, proiect editorial unic în țară realizat cu sprijinul editurii Niculescu.
„Anul acesta a fost un an plin de incercări. Am fost nevoiți să ne adaptăm unei situații atipice pe care nimeni nu a prevăzut-o. Deși Balul Bucuriei de anul acesta a fost organizat exclusiv online, ne-am bucurat nespus de mult de prezența și implicarea tuturor celor care cred în șansa copiilor cu autism. Evident că acest lucru ne face să fim mai determinați și mai otimiști că povestea copiilor din autism Voice va merge mai departe în ciuda vremurilor dificile pe care le trăim. Prin fondurile strânse acum putem asigura un numar de 781 de ore de terapie pentru micuții cazuri sociale din centrele noastre și de asemenea vom avea șansa să organizăm traininguri intensive pentru 100 de părinți care pornesc în acest moment pe drumul recuperării copilului lor. Misiunea noastră merge mai departe cu dorința și determinare de a asigura cât mai multe terapii pentru copiii cu tulburare de spectru autist”, a spus Oliviana Giura, membru fondator Autism Voice.
E-book-ul „Tot ceea ce strălucește‟ este disponibil pe Google Books prin Google Play și 55 de lei din contravaloarea fiecărui exemplar achiziționat, echivalentul unei ore de terapie ABA, este donată exclusiv copiilor cu autism cazuri sociale înscriși în programele de recuperare ale asociației Autism Voice.
Influencerii Cristian China-Birta, Eli Neicuț și Robert Diaconeasa au demonstrat că Social Media nu este doar despre like-uri și commenturi, ci este despre a împărtăși gânduri, motivații și inspirație pentru a acționa în folosul comunității, atât în online, cât și în offline.
Concertul lui Feli i-a făcut pe toti participanții să uite pentru o clipă de contextul epidemiologic, de distanțarea socială și de rutina de vineri seară. Muzica ei a îmbrățișat sufletele participanților și a creat o atmosferă deosebită.
Balul s-a încheiat cu Teatrul Avangardia care a deschis porțile către o nouă experiență culturală: MicroTeatrul online. Participanții la eveniment au văzut, în premieră, piesa „L-am ucis pe Paco”, în regia lui Ricard Reguant, într-o distribuție de excepție cu Victoria Cociaș, Medeea Marinescu și Ștefana Samfira.
Co-organizatorii evinimentului au fost Backstage Production Group, HaHaHa Production și Teatrul Avangardia. Sponsori ai ediției de anul acesta au fost AV Store, Fundația Vodafone România și Everience.
Parteneri media: Magic FM, eusicancerul.ro, DeBizz, Smark, IQads, medicalmanager.ro, Blitz TV, Zile și Nopți, Dynamic Business Connections, spotmedia.ro și Comunitatea Asociațiilor de Pacienți.
***
Despre Autism Voice
Autism Voice, standard profesional în domeniu, este asociația specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate în terapie comportamentală ABA a terapeuților, iar astăzi este singura instituție din România care oferă cursuri de formare continuă acreditate de către BACB (Behavior Analyst Certification Board).
Autism Voice dispune de două centre de terapie unde în prezent 400 de copii cu tulburări comportamentale de spectru autist sunt ajutați să se recupereze prin terapia ABA. Totodată, peste 1.200 de părinți au participat la cursuri gratuite, aproximativ 2.000 de psihologi și specialiști au fost formați în terapia ABA și peste 2.000 de cadre didactice au absolvit programe de formare.