Swimathon București are loc sâmbătă, 29 iunie 2019, între 9:00 și 18:00, la Bazin de înot Dinamo - Tolea Grințescu (Strada Barbu Văcărescu nr. 35/ Șoseaua Ștefan cel Mare 7-9, București). 24 de proiecte în toate ariile de comunitate (social, sănătate, mediu, educație, civic, persoane cu dizabilități) vor fi finanțate și anul acesta, prin donațiile strânse de echipele de înotători. Aceasta este a șaptea ediție a evenimentului. Din 2013, Fundația Comunitară București a finanțat prin Swimathon 120 de proiecte cu 1.650.000 RON, cu sprijinul a 11.000 donatori. Anul trecut, 4.310 persoane au donat pentru ca proiectele să își crească impactul.

Înotători din toate categoriile
444 de persoane s-au antrenat timp de o lună pentru Swimathon - înotători de performanță sau persoane cu dizabilități, adulți, seniori sau copii. Printre ei se numără și persoane publice, precum Răzvan Florea, primul înotător român care a câștigat o medalie olimpică pentru România la masculin; Bogdan Stelea, fotbalist român; Csaba Asztalos, președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării; Dragoș Pătraru, realizator Starea Nației; Marian Drăgulescu, campion olimpic la gimnastică sau Monica Jitariuc, Managing Partner, MSLGROUP The Practice.
Înotători, dar, mai ales, fundraiseri

Toți înotătorii strâng bani pentru un proiect în care cred. Începând cu 23 mai, ei au desfășurat campanii de donații pentru proiectul pe care îl susțin, pe platforma www.swimathonbucuresti.ro, și au strâns până acum, împreună, 402.891 lei. Campania de strângere de fonduri continuă până în 31 iulie 2019.
Unele dintre campaniile de strângere de fonduri au fost foarte creative. Oana Brătilă a licitat mingea de tenis semnată de campionul Roger Federer; Viviana Mârza a organizat o seară de milonga pentru comunitatea de Tango; iar Tudor, în vârstă de 13 ani, a strâns anul trecut aproape 1.000 euro pentru pacienții de scleroză multiplă, prin perseverența lui. „Am ajuns la birou la tata, am mers din birou în birou, până mi-a donat toată lumea. Anul acesta, am altă strategie. Invit persoane la o masă și îi voi ruga să liciteze pentru desert. Ei vor mânca ceva bun, iar pacienții cu afecțiuni neuro-degenerative primesc bani pentru proiectele lor. Toată lumea are de câștigat”.

Ce fel de proiecte finanțăm la Swimathon?
În 2019, înotătorii strâng bani pentru burse pentru antreprenori, educația copiilor din Ferentari, creșterea numărului de observatori la vot, reabilitarea animalelor sălbatice, îngrijirea copiilor diagnosticați cu cancer, independență financiară pentru mame minore, îngrijirea pacienților cu scleroză multiplă, accesibilizarea Parcului Natural Văcărești pentru scaunele cu rotile sau cărucioare, terapia copiilor cu autism. Lista completă a proiectelor poate fi găsită aici.

„Dorința și metodele de a face bine au crescut exponențial în România, în ultimii ani. Swimathon București este despre comunitate, despre felul în care oamenii se implică în proiecte în care cred, chiar din orașul lor. Și pentru că se simt bine făcând bine, asta îi face să revină, în fiecare an, în număr mai mare”, declară Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București.

Mecanismul campaniei
Campania de donații pentru cele 24 de proiecte înscrise durează până la 31 iulie 2019. Donațiile se pot face fie pe site, prin plata cu cardul sau prin transfer bancar, fie pe 29 iunie, la bazin.

Parteneri
Partener sportiv: Head&Shoulders Parteneri: HipHip, www.eucemananc.ro
Parteneri de echipă: Teleperformance, BCR - Banca Comercială Română, UniCredit Bank, Secom
Prietenii Swimathon: 5 to go, Aqua Carpatica, Ambulanta BGS, Big Ideas, Cărturești, Dolci Coni, Eventix, Fabrica Club, Făgăraș, Lulu’s Cake, Fundația Motivation România, Netopia, ROM, Turbo, Zăganu.

***
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu un milion de euro (4,69 milioane de RON). Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.
 
Prin evenimente de atragere de fonduri de tipul Swimathon București, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din oraș. Pentru mai multe informații, vizitați www.swimathonbucuresti.ro