Nominalizarile trebuie sa vizeze un proiect de educatie pentru dezvoltare durabila al candidatului, ce indeplineste criteriile de selectie. Proiectele vor fi evaluate de un juriu independent alcatuit din 5 experti internationali, pe baza potentialului lor de transformare, integrare si inovatie. In plus, proiectele nominalizate trebuie sa fie deja in implementare de cel putin 2 ani, trebuie sa demonstreze impact ridicat, sa fie usor replicabile si scalabile si sa contribuie la unul sau mai multe din cele cinci domenii prioritare ale programului de actiune globala pentru educatia pentru dezvoltare durabila. Cei 3 castigatori vor fi anuntati in septembrie 2016.
Nominalizati pot fi ONG-uri, institutii guvernamentale, entitati din mediul privat, institutii mass-media, institute de cercetare, institutii de invatamant, persoane individuale implicate in derularea de proiecte privind educatia pentru dezvoltare durabila.
Informatii detaliate despre acest premiu, precum si castigatorii de anul trecut, pot fi consultate la urmatoarea adresa: http://en.unesco.org/prize-esd
Invitam ONG-urile, institutiile guvernamentale, entitatile din mediul privat, institutiile mass-media, institutele de cercetare, institutiile de invatamant, persoanele individuale din Romania care deruleaza proiecte ce indeplinesc conditiile de candidatura la aceste premii sa trimita in format electronic la adresa unesco@cnr-unesco.ro formularul de mai jos completat in limba engleza. Comisia va selecta maxim 3 proiecte pe care le va propune spre nominalizare la Premiul UNESCO – Japonia privind Educatia pentru Dezvoltare Durabila. Termenul limita de trimitere a formularului completat este 10 aprilie 2016.