Balul Edelweiss, o poveste despre speranță: Cu fondurile strânse, HOSPICE Casa Speranței reia serviciile gratuite de home care pentru tot Bucureștiul
Peste 300 de invitați au fost prezenţi miercuri seara la ediţia 2019 a Balului Edelweiss, cel mai aimportant eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Speranţei.
 
A fost o seară cu artă și fapte bune, în beneficiul miilor de copii și adulți care înfruntă un diagnostic incurabil. Prietenii, partenerii, sponsorii, donatorii și susținătorii cauzei îngrijirii paliative în România au participat la eveniment, iar bunătatea și generozitatea acestora s-a tradus în sprijin și îngrijire gratuită pentru pacienții HOSPICE.  
 
Aproape 300.000 de euro s-au strâns în cadrul evenimentului caritabil, sumă cu ajutorul căreia HOSPICE Casa Speranței va putea relua serviciile gratuite de îngrijire paliativă la domiciliu pentru tot Bucureștiul. Din cauza instabilității financiare,  fundația a fost nevoită să suspende, anul trecut, serviciile de home care acordate gratuit pacienților săi în Sectoarele 4,5 și 6 din Capitală. Un raport realizat pentru Banca Mondială, care face și o trecere în revistă a echipelor de îngrijire paliativă la nivel de țară,  subliniază că în București există o singură echipă completă care oferă îngrijire paliativă la domiciliu, cea a HOSPICE Casa Speranței.
 
“Suspendarea, pentru jumătate de București, a serviciilor de îngrijire la domiciliu a fost unul dintre cele mai grele momente din cei aproape 30 de ani de istorie a HOSPICE. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost aproape într-un moment atât de dificil, s-au implicat și ne-au sprijinit. Cu extraordinara generozitate a partenerilor noștri, Balul Edelweiss s-a transformat într-o poveste despre speranță și dăruire. Mulțumim tuturor celor care fac parte din povestea HOSPICE și ne ajută să transformăm durerea în dor pentru pacienții noștri și pentru familiile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Balul Edelweiss Dinner a avut loc pe 5 iunie în elegantul restaurant Stejarii Country Club și a fost prezentat de Ada Condeescu și Matei Dima, gazdele perfecte pentru cei prezenţi.
 
Regizorul şi coregraful Răzvan Mazilu – unul dintre cei mai importanţi artişti români ai momentului –  împreună cu echipa sa le-au propus invitaților o incursiune în lumea Jazz-ului: All that Jazz, Minnie the Moocher, Summertime şi It’s Delovely – piese de rezistenţă în istoria muzicală a secolului trecut.  De asemenea, Smoothie & The Urbans au oferit un show vibrant la finalul evenimentului.
 
Invitații la Balul Edelweiss au avut parte, pe lângă o seară artistică de excepție, și de o cină gourmet și de băuturi rafinate.  De asemenea, evenimentul a inclus și o licitație cu strigare, în urma căreia participanții şi-au putut adjudeca obiecte-unicat și experiențe inedite. Licitația fără strigare s-a desfășurat prin intermediul fișelor și online pe site-ul Lavacow.
 
Printre distinșii invitați s-au aflat mulți prieteni și susținători ai cauzei îngrijirii paliative în România, printre care Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa Andrew Noble, Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa David Saranga; Consilier de Stat în Departamentul Sănătate Publică, Dna. Diana Păun, Excelenţa sa Rodrigo Guzman Consulul Republicii Chile în România, Prinţul Grigore Ghyka; Nicolae și Alina de Roumanie. 
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip. 
 
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.
 
Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.