Zi de Bine a aniversat pe 25 aprilie, două luni de la lansare. În acest timp scurt, asociația a reușit să atragă aproape 800.000 de euro de la peste 33.000 de donatori. Fondurile au fost orientate către primele două cauze: #ScutPentruSpitale și Casa Blondie.
Campania #scutpentruspitale, începută pentru a sprijini Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov s-a extins și este încă în desfășurare, Asociația fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia ajungând până acum la 52 de spitale din țară.
Banii strânși în campania #scutpentruspitale au fost folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală - kit ecograf de înaltă performanță, 18 ventilatoare ATI, 6 monitoare ATI, sistem de protecție respiratorie cu sincronizare, 7 injectomate, 28 lămpi UV - echipamente de protecție - 72.000 de măști chirurgicale ffp2, 2.000 combinezoane, 30.000 de mănuși, 10.000 de viziere, halate de unică folosință, ochelari de protecție, 100.000 litri dezinfectanți și alte materiale necesare spitalelor din: Brașov, Târgoviște, Suceava, Buzău, Câmpulung, Craiova, Petroșani, Rădăuți, Sinaia, Târgu-Mureș, Bârlad, Roman, Roșiorii de Vede, Tecuci, Arad, Piatra-Neamț, Ploiești, Hunedoara, Deva, Găești, Botoșani, Târgu Cărbunești, Baia-Mare, București, Sighișoara, Sânnicolau Mare, Onești, etc.
„Au fost două luni pline, în care am trecut prin mii de stări: de la furie și frustrare când citeam mesajele disperate ale medicilor care ne scriau, până la uimire și încântare la reacția oamenilor care au donat de câte ori le-am cerut ajutorul. Le-am arătat la fiecare pas ce facem cu banii și pentru ce avem nevoie de ei. Iar ei au făcut scut: și-au donat ziua de naștere, și-au mobilizat prietenii și am strâns fonduri cot la cot. Cât timp donatorii ne rămân alături, continuăm să căutăm și să trimitem mai departe ajutorul de care este nevoie,” a declarat Melania Medeleanu, fondatoare a Asociației Zi de Bine.
Asociația ZI de BINE s-a implicat și în strângerea de fonduri pentru Unitatea de Suport Medical Bucureștii NOI, proiect inițiat de Auchan și Leroy Merlin. Amenajată în timp record, în doar 2 săptămâni, Unitatea de suport medical a fost predată autorităților și este pregătită să primească 350 de pacienți cu forme ușoare ale bolii, degrevând spitalele, care se pot astfel concentra pe pacienții în stare gravă.
În acest moment, Asociația Zi de Bine a lansat un nou Call și pentru companii pentru strângerea de fonduri în vederea amenajării celui de-al doilea centru de suport medical, aflat în Cluj-Napoca. În parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri, autoritățile au aprobat deja transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19.
De asemenea, în parteneriat cu IQVIA și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Asociația Zi de BINE a lansat proiectul Educație pentru minți curajoase, un curs online de igienă sanitară pentru mai bine de 16.000 de copii din ciclul primar pe raza județului Argeș. Este un curs online interactiv care va fi predat de +1.000 de cadre didactice la final de aprilie, început de mai, perioadă care, cel mai probabil, va coincide cu vârful epidemiei la nivel național.
Asociația Zi de Bine continuă campania de fundraising dedicată COVID și în luna Mai, urmând ca apoi să își reia activitatea de strângere de fonduri pentru cauzele alese inițial: copii abandonați, doliu, violență domestică, sănătate mintală, sărăcie, etc.
Oricine se poate implica donând către Asociația Zi de Bine astfel:
# prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro)
# prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română: RON: RO56RNCB0092166359160001
# prin PayPal, donație online prin PAGO, rohelp.ro,
Mai multe variante de donare se găsesc pe www.zidebine.ro.
# prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro)
# prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română: RON: RO56RNCB0092166359160001
# prin PayPal, donație online prin PAGO, rohelp.ro,
Mai multe variante de donare se găsesc pe www.zidebine.ro.
De asemenea, până la data de 15 mai, fiecare angajat sau oricine completează DECLARAȚIA UNICĂ (PFA, drepturi de autor), poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit pentru anul 2019. Procedura este complet gratuită iar formularul se poate trimite online.
Banii care se vor strânge prin completarea formularului sunt esențiali pentru existența organizației, fiind sursa principală din care sunt acoperite costurile administrative pentru a putea continua proiectele asociației.