Fundația Comunitară București, organizatorul evenimentului Swimathon București, lansează astăzi, 15 februarie 2018, apelul de proiecte pentru ediția a șasea. Până la data de 12 martie 2018, ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie pe platforma www.swimathonbucuresti.ro pentru a fi parte din eveniment. Anul acesta, Swimathon București are loc pe 30 iunie, iar locul de desfășurare va fi anunțat în curând.
Un comitet de selecție format din foști participanți la Swimathon București va alege între 15 și 25 de proiecte din domenii diverse, care rezolvă probleme, au o comunitate activă de susținători și capacitatea de a derula o campanie de strângere de fonduri. Pot fi înscrise atât proiecte care și-au dovedit deja eficiența, cât și proiecte noi. Sunt încurajate proiectele care abordează soluții pe termen mai lung, care produc rezultate pentru comunitățile din București și Ilfov.
- Cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot din România -
În 2017, 317 de înotători şi peste 2.000 de spectatori au susținut prin înot și donații, 23 de proiecte din București. 2.567 de donatori individuali și companii au adunat împreună 404.325 de lei, pentru cele 23 de proiecte. În medie, fiecare proiect a strâns peste 17.500 de lei la eveniment.
Primele cinci ONG-uri care au strâns cei mai mulți bani în 2017, la Swimathon București sunt: MagiCAMP / Joacă la greu pentru copii diagnosticați cu cancer: 65.552,7 de lei; Asociația EcoAssist / Plantăm fapte bune în România: 33.065 de lei; Fundația Romanian Angel Appeal / Summer up! Depășim bariere! Tabăra de suport pentru părinți, frați și copii cu autism: 31.905 de lei; The Entrepreneurship Academy / Viitorii studenți-antreprenori au nevoie de burse: 31.555 de lei; Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative / MS Kids retreat. Pentru copii cu scleroză multiplă: 26.398,67 de lei.
Joacă la greu pentru copii diagnosticați cu cancer este proiectul care a atras cele mai multe donații la Swimathon București 2017, 65.552,7 de lei. MagiCAMP organizează anual o tabără pentru copiii cu afecțiuni oncologice din România, dezvoltată special, pe o infrastructură proprie, astfel încât să le redea copiilor care petrec luni sau chiar ani în spitale bucuria, să îi ajute să își recâștige încrederea în ei și puterea de a lupta cu boala. Pentru mulți dintre copii, MagiCAMP e prima tabără în care au mers.
Plantăm fapte bune în România, iniţiativa naţională de împădurire bazată pe voluntariat, a participat pentru prima oară la Swimathon 2016, apoi în 2017. În cei doi ani au reușit să mobilizeze înotători care să strângă bani la serviciu, în familie sau la evenimente dedicate. Toți și-au unit energia și eforturile pentru același proiect - preocuparea față de natură și pentru a schimba ceva în viaţa generaţiilor viitoare.
Swimathon București este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din București sau Ilfov, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează.
Prin evenimente sportive de atragere de fonduri de tipul Swimathon București sau prin alte evenimente care aduc comunitatea împreună, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din oraș.
***
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte, din București și Ilfov, cu aproape 3 milioane de lei.
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte, din București și Ilfov, cu aproape 3 milioane de lei.
Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro