Asociatia Prader Willi din Romania (APWR) are misiunea de a creste calitatea vietii persoanelor afectate de Sindromul Prader Willi si alte boli rare. Din anul 2011, APWR a deschis Centrul NoRo la Zalau – centru de expertiza pentru bolile rare. Prin centrul NoRo, organizatia are in grija peste 1000 de beneficiari la nivelul Romaniei. 270 dintre acestia aveau nevoie de o solutie de pastrare si transport in siguranta a medicamentelor, care trebuie mentinute la temperature scazute pentru a nu se altera.
Coca-Cola România tocmai a donat în acest scop 300 de mini-genți frigorifice, dintre cele folosite pentru transportul băuturilor răcoritoare pe timp de vară. Donația contribuie la Fondul de Solidaritate inițiat de Platforma Fă Bine!
“Este o perioadă dificilă pentru fiecare dintre noi dar și pentru comunitatea din care facem parte, motiv pentru care este mai important ca oricand să rămânem uniți, să fim solidari, să ne ajutăm reciproc, să fim împreună, chiar dacă de la o distanta. Salutăm eforturile tuturor persoanelor implicate în această luptă, precum si fiecare inițiativă care susține aceste acțiuni si ramanem alături de comunitatea din care facem parte, continuând să ajutăm într-o perioadă în care avem nevoie, mai mult ca oricând, să putem conta unii pe ceilalți" au mentionat reprezentantii Sistemului Coca-Cola.
“Multumim companiei Coca-Cola pentru sprijinul imediat acordat persoanelor cu boli rare! Este atat de important in aceste zile sa identificam cele mai creative si eficiente moduri de a folosi resursele existente in folosul celor care au nevoie” a afirmat Maria Duduman, fondatoarea platformei Fă Bine!
Fă Bine! este o platformă care aduce împreună ONG-uri (din domeniul medical, social, educațional șamd), voluntari, companii și donatori individuali. Construim un ecosistem care ia în considerare nevoile tuturor acestora și în care se pun laolaltă resurse pentru generarea de proiecte cu rezultate valoroase pentru toți participanții - și pentru societate în sens larg.
Fondul de Solidaritate Fă Bine! susține dezvoltarea unor programe de sprijin medical și psihologic de la distanță, achiziția de medicamente, de produse de igienă și sanitare, procurare de alimente - și alte cheltuieli care permit organizațiilor din comunitate să supraviețuiască acestei perioade, astfel încât beneficiarii lor să aibă unde reveni pentru terapie și după încetarea situației generate de pandemia COVID-19. Împreună putem da viață unei lumi mai bune.