Intersectia dintre creativitate si economie a dus la dezvoltarea industriilor creative, un domeniu economic emergent care a demonstrat ca talentul si maiestria indivizilor poate genera profit, locuri de munca si imbunatatirea calitatii vietii. 

”StartUP Creativ” sustine dezvoltarea businessurilor bazate pe talent si inovatie
Programul national ”Promovarea Antreprenoriatului in Domeniul Industriilor Creative” vine in intampinarea tinerilor care doresc sa-si deschida o afacere in industrii creative, prin lansarea concursului de finantare StartUP Creativ. Pana pe 21 noiembrie, creativii cu spirit antreprenorial care vor dezvolta un plan de afaceri pentru a intra in competitie pot castiga unul din cele 44 de premii in valoare de 10.000 de lei fiecare.

Finantarea va sustine primii pasi in afacerea propusa, fie ca e vorba de deschiderea unui atelier de design, dezvoltarea unui produs software inovator sau organizarea unui festival de arte vizuale. 

Pentru a aplica la concursul StartUP Creativ, participantii trebuie sa aiba o idee de business corelata celor 11 arii ale industriilor creative: advertising, arhitectura, arte si piata de arta; mestesuguri; design; moda; film; video & fotografie;  software si computer games; muzica, arte vizuale si performing arts; publishing; televiziune; radio. Mai multe detalii pe www.crestetalente.ro/industrii-creative

Ideea va fi dezvoltata intr-un plan de afaceri ce va cuprinde detalii despre: scopul, viziunea si obiectivele afacerii, planul de marketing, planul operational, managementul si organizarea afacerii, identificarea riscurilor si analiza SWOT, planul financiar si un model de cashflow. Toate acestea vor demonstra intuitia antreprenoriala a participantilor, pe langa pasiunea si expertiza asumata intr-un domeniu creativ. Cheltuielile eligibile pot include orice tip de costuri care duc la indeplinirea planului propus initial: cheltuieli de personal, transport, marketing, asigurari, impozite si taxe, servicii cu tertii. 

Concursul StartUP Creativ se adreseaza celor care au o legatura specifica cu industriile creative, fie ca au urmat studii universitare sau postuniversitare in domeniu, au participat la trainingurile proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului in Industrii Creative”, sau au experinta de cel putin un an in campul creativitatii. Daca nu indeplinesc nici una din conditiile mentionate, participantii pot urma cursurile online din cadrul programului, ce vor fi disponibile in curand pe platforma www.crestetalente.ro
 
Pe langa premiile in bani, cei 44 de finalisti ai competitiei vor beneficia si de consiliere personalizata din partea unui grup de antreprenori cu experienta in industrii creative. In cadrul competitiei se vor acorda 4 premii pentru fiecare domeniu al industriilor creative, detaliate mai sus. In cazul in care nu sunt suficiente planuri de afaceri inscrise in concurs sau planurile depuse nu intrunesc punctajul minim pentru a fi premiate pe fiecare domeniu al industriilor creative, se vor finanta celelalte domenii pentru care s-au depus  suficiente planuri de afaceri admisibile.
Procedura de aplicare la concurs implica intocmirea unui dosar de candidatura care include planul de afaceri si alte documente ce dovedesc eligibilitatea participantilor si depunerea acestuia, fizic sau prin posta, la sediul Fundatiei Post-Privatizare (Calea Plevnei, 46-48), pana pe 21 noiembrie 2013, ora 17:00. Rezultatele vor fi afisate pe pagina competitiei www.crestetalente.ro/competitie pana pe 25 noiembrie 2013. Etapa de consiliere a finalistilor va avea loc intre 1-31 decembrie 2013. 

Regulamentul complet al competitiei StartUP Creativ si toate anexele necesare intocmirii dosarului de candidatura sunt diponibile pe www.crestetalente.ro/competitie


***
Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului in Domeniul Industriilor Creative”, ID 61490,  este realizat de Fundatia Post-Privatizare in parteneriat cu Asociatia ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, MPP Relatii Publice, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”
 
 
Persoana de contact:
Daniela Bosbiciu
helpdesk-concurs@crestetalente.ro