Înotătorul de anduranță în ape deschise, Mihai Badea, își asumă o nouă provocare sportivă: Danube 115. În zilele de 12 și 13 august 2021, fostul campion mondial la polo pentru categoria 35+ va înota pe parcursul a 115 km în avalul Dunării, de la intrarea fluviului în România în localitatea Baziaș, până la Porțile de Fier. Sportivul cu inima plină de bunătate a ales să doneze acest eveniment Școlii Primare CONCORDIA din Ploiești.  

Mihai Badea (49 de ani) a revenit la dragostea inițială, pentru apă și înot, în urmă cu trei ani când a acceptat provocarea lansată de prietenul său, Avram Iancu, un alt înotător de notorietate român, de a înota în ape deschise. De atunci a reușit să depășească performanță după performanță:  traversarea lacului Beliș pe o distantă de 14.2 km în iulie 2019 pe traseul Beliș-Smida, dubla traversare a lacului Vidraru pe o distanță de 20.4 km în iulie 2020, traversarea lacului Bicaz pe o distanță de 23.5 km și traversarea lacului Razlem pe o distanță de 32.5 km. Toate evenimentele sportive au fost organizate sub umbrela Asociației Sportive Apa Înseamnă Viață, înființată de un grup de oameni pe care i-a adus împreună pasiunea pentru apă, viață și frumos.

 
„Apa înseamnă viață! Dacă există cineva pe acest pământ care mă poate contrazice, promit să nu mai intru vreodată în apă! Până atunci însă voi continua să susțin că fără apă nu putem exista. Și, pentru că mă simt dator față de acest compus chimic al hidrogenului și al oxigenului, ca să mă exprim cât de cât tehnic, mi-am propus, și până acum am reușit, să fac ceva în numele său și al vieții! Am încercat, și mă bucur să spun că am izbândit, să îmbin utilul cu plăcutul, pasiunea cu datoria” declară Mihai Badea.  

 
„Cursa de anduranță programată pentru 12 și 13 august presupune traversarea întregului traseu de cca. 115 km fără a ieși din apă. De peste trei ori mai lung decât orice altă cursă de până acum, se preconizează că traseul va fi parcurs în 30 – 32 de ore. Înotătorul va fi însoțit de către prietenul și modelul său, înotătorul Avram Iancu și de prieteni, care îi vor ridica moralul când îi va fi mai greu cu glume pentru că „pe mine mă ajută moral când însoțitorii mă fac să râd și mă țin în priză cu buna dispozitie. Și cel mai mult mă ajută când știu că înot pentru o cauză, că sunt oameni care în acele momente mă urmăresc și le-am promis că voi duce la bun sfârșit ce mi-am propus. De aceea, în clipele în care voi simți că nu mai pot, mă voi gândi la micuții de la Școala Primară CONCORDIA, la inocența cu care m-au strâns în brațe și mi-au spus că mă iubesc.” mărturisește înotătorul. 

Dincolo de performanțele sportive, Mihai Badea este un om cu suflet mărinimos și a ales să doneze evenimentul unei cauze de care se simte apropiat: educația copiilor din medii defavorizate. Astfel, înotătorul a demarat o strângere de fonduri și își propune ca la final să atingă suma de 25 000 RON care să fie donată școlii. Școala Primară CONCORDIA este un proiect de educație incluzivă implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA , prin care copiilor  din medii vulnerabile li se oferă șansa de a-și depăși condiția prin educație de calitate, într-o școală incluzivă care folosește metode de predare non-formale. 

***
Despre CONCORDIA România
CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.