România se va afla din nou pe harta Europe Code Week. 30 de evenimente de programare vor fi finanțate în România prin inițiativa Meet and Code pentru ONG-uri, coordonată în România de Asociația Techsoup. www.meet-and-code.org
Anul trecut, Meet and Code a însemnat peste 600 de evenimente care au demonstrat că programarea poate fi distractivă. Evenimentele s-au desfășurat în 280 de orașe cu aproximativ 30.000 de participanți. În 2018, inițiativa revine cu o nouă ediție cu ocazia Europe Code Week - Săptămâna Europeană a Programării, între 6 și 21 octombrie 2018.
Meet and Code este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alți parteneri TechSoup Europe.
În România, inițiativa Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.
Trimiterea propunerilor de evenimente
Organizații neguvernamentale pot propune evenimente de tehnologie și programare pe www.meet-and-code.org până pe 15 septembrie 2018.
Aplicanții sunt încurajați să trimită propuneri de evenimente în prima parte a perioadei de înscriere (recomandat fiind până pe 15 iulie) pentru a avea timp suficient pentru evaluarea, planificarea și organizarea evenimentelor.
Fiecare propunere de eveniment va fi verificată și jurizată de Asociația Techsoup, iar procesul de evaluare și finanțare se va derula pe toată durata perioadei de înscriere.
Pentru finanțări pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației.
Fiecare propunere selectată pentru finanțare va primi o sumă de până la 300 euro pentru a fi implementată. În total, pe tot parcursul perioadei de înscriere și evaluare, 30 de evenimente de programare și tehnologie din România vor primi finanțare Meet and Code.
Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codului.
Inițiativa Meet and Code sprijină evenimente de tehnologie și programare în 22 țări europene: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția și Ucraina.
Nou în ediția 2018: premiile Meet and Code pentru cele mai bune evenimente
Anul acesta, Meet and Code caută cele mai creative și originale evenimente din toate cele 22 de țări participante. Premiile se vor acorda pentru 3 categorii: Kick and code, Innovation și Diversity.
În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 5 evenimente. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare vor fi invitați la un eveniment final de două zile la sediul companiei SAP din Walldorf. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi un premiu de 2.500 de euro.
Inițiatorii Meet and Code
Inițiativa Meet and Code este susținută de Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alte organizații partenere din reţeaua TechSoup Europe. În România, inițiativa Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup.
Compania SAP facilitează inițiativa Meet and Code oferind suport financiar și alte resurse.
TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.
***
Despre Asociația Techsoup
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.
Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro.