Fundația Comunitară Buzău a publicat astăzi 13 mai 2021 lista celor 10 tineri extraordinari din Buzău care vor beneficia de burse, în cadrul Fondului de Burse. Tinerii sunt reprezentați de 7 ONG-uri buzoiene, provin din Buzău, Bisoca, Cernătești, Pătârlagele, Râmnicu Sărat, Scorțoasa, Vadu Pașii și au vârste cuprinse între 10 și 21 ani. Aceștia excelează la pian, desen, arhitectură, robotică, handbal, informatică, canto, atletism dar au resurse limitate, ce nu îi ajută să-și atingă potențialul maxim. Scopul Fondului de Burse este să sprijine acești tineri talentați cu burse de 5000 lei și mentori care îi pot ajuta în drumul lor spre performanță. Credem cu tărie că dacă primesc sprijinul necesar, acești tineri cu potențial, și nu doar ei, pot deveni următorii Zuckerberg, Beyonce, Gates, Banksy, Elon Musk ori Zaha Hadid de la Buzău.
Fondul de Burse este un program de sprijin inițiat de Fundația Comunitară Buzău în 2018 pentru elevii cu potențial deosebit din Buzău dar cu resurse limitate. În 2020, Fondul de Burse a fost folosit în regim de urgență, la începutul pandemiei cu COVID-19, pentru achiziția de laptopuri și imprimante pentru 60 de tineri din sistemul de protecție, din cele 8 apartamente sociale în care locuiau și erau nevoiți să stea închiși, să facă școala online, fără aparatura necesară.
Începând cu 2021, Fondul de Burse se desfășoară în parteneriat cu ONG-uri locale iar bursele sunt însoțite și de programe de mentorat oferite în colaborare cu antreprenori și profesori buzoieni. Fondul de Burse este un program permanent al Fundației Comunitare Buzău, cu câte 2 runde pe an, fiecare rundă cu câte 10 bursieri. Această primă rundă din 2021 se desfășoară în beneficiul a 10 bursieri selectați din 16 înscriși și sunt reprezentați de 7 ONG-uri locale:
● Asociația Liga Elevilor Meseriași Buzău: bursier Gheorghiță Alexandru (21 ani)
● Asociația de Părinți și Cadre Didactice Margareta Sterian Buzău: bursieri Zota Irina (17 ani) și Ion Bogdan-Gabriel (17 ani)
● Asociația Sudcarpatica: Dumitru Cristina-Gabriela (20 ani)
● Asociatia Tradiție Pentru Viitor: bursieri Gogan Maria (12 ani) și Spiridon Denisa Mihaela (10 ani)
● Asociația Părinților Sprijiniți Școala: bursier Șerban Cristian Dorin (14 ani)
● Asociația Ajungem MARI Buzau: bursieri M.S. (15 ani) și T.I.C. (14 ani)
● Asociatia Alexandru Marghiloman: bursier Dinu Valentin-Madalin (17 ani)
Eforturile noastre comune sunt susținute de resurse locale ale buzoienilor și companiilor ce aleg să pună umărul la dezvoltarea comunității. Cum se pot implica buzoienii pentru sprijinirea Fondului de Burse, în beneficiul acestor 10 tineri extraordinari:
● Donații în bani:
○ Donații rapide, prin plata online cu cardul - link plată
○ Transfer bancar: FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU, CIF: 41937262, CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001, BANCA: BCR, Detalii transfer: Fondul de Burse
○ Contract de sponsorizare, pentru companii, prin direcționarea de 20% din impozitul pe profit. Pentru contract și detali, contactați pe email contact@fcbz.ro sau telefon: 0750 720 049
● Donații în natură. Fii mentorul unuia dintre bursieri sau donează obiectele ori serviciile necesare dezvoltării lor. Pentru mai multe detalii, contactează-ne pe email contact@fcbz.ro sau telefon: 0750 720 049
Primii susținători ai Fondului de Burse sunt Unimec Buzău și Fundația Autonom.
Motivația din spatele Fondului de Burse constă în faptul că viitorul unei țări depinde de calitatea educației și de conștientizarea importanței acesteia încă de la cele mai mici vârste. În județul Buzău sunt mulți copii talentați al căror potențial maxim nu poate fi atins din cauza lipsei de resurse financiare astfel încât, fără un sprijin exterior, mulți dintre elevi sau familiile acestora nu îndrăznesc să viseze spre performanță. Din acest motiv, împreună susținem tineri talentati în drumul lor spre atingerea potențialului maxim.
Pentru că știm că atunci când vrei să ai un impact real este important să ai alături parteneri care au valori comune și luptă pentru aceleași idealuri, pornim acțiunea noastră în fondul de burse prin colaborări cu organizații non-profit care activează profesionist în comunități de elevi, asociații care cunosc cel mai bine beneficiarii finali. Prin Fondul de Burse, Fundația Comunitară Buzău împuternicește ONG-urile locale active în domeniul educației să ofere oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară și să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unei finanțări nerambursabile către ONG-ul partener care se va finaliza printr-un sprijin financiar către beneficiarul final. De asemenea, ne dorim că aducem un aport real în creșterea capacităților organizaționale ale partenerilor prin oferirea de suport și training de specialitate în domenii pliate pe nevoile partenerilor. În acest sens, vom organiza întâlniri cu partenerii pentru identificarea nevoilor și așteptărilor lor.
***
Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău.
Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.