Fundația Comunitară București, împreună cu Decathlon, lansează cea de-a doua ediție a programului ”Sportul pentru toți”, prin apelul de proiecte pentru reamenajarea sau îmbunătățirea facilităților sportive din școlile gimnaziale și liceele din toate sectoarele Bucureștiului, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

Pot aplica școli gimnaziale sau licee, asociații de părinți din școli sau organizații non-guvernamentale în numele unei școli din București. Bugetul total disponibil pentru proiectele câștigătoare este de 494.898 de lei (100.000 euro). Vor fi susținute 6-10 școli și/sau licee din București.

Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 25 aprilie 2022, orele 18:00. Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecția realizată de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă, dacă va fi necesar.

Din juriul acestei ediții fac parte: Teodora Bentz, Inspector Școlar General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București; Bogdan Buzăianu, director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri; Cosmina Mironov, lector universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, membru al asociaței Comunitatea Educație pentru Științe; Iulia Mitran, CSR lead la Decathlon România; Virgil Stănescu, fost căpitan al echipei naționale de baschet, Președinte Steaua București; Raul Turcu, inginer structurist, Head of Projects at We stop fire.

Detaliile complete și formularul de aplicație sunt disponibile public, pe site-ul programului: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/2021/02/16/sportul-pentru-toti/


***
Programul Sportul pentru toți, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca bucureștenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reziliență, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS).


Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate - preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta " Fabricat în România ".


Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 10 ani, a finanțat peste 600 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3 milioane de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare internaţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară și peste 2000 în lume.