În 2020, Fundația a facilitat transportul a aproximativ 100 de tone de echipamente medicale, tehnologic-educaționale pentru școală și ajutoare umanitare  Zecii de mii de persoane – cadre medicale, polițiști, pompieri, elevi, persoane vulnerabile – printre beneficiarii transporturilor  Programul ”Elev la liceu” a fost adaptat pentru școala online  60 de elevi primesc bursa Fundației, chiar dacă fac școală online.
 
Fundația FAN Courier a facilitat, anul acesta, împreună cu FAN Courier, transportul gratuit, în țară, a aproximativ 100 de tone de echipamente medicale, tehnologic-educaționale și umanitare în beneficiul a zeci de mii de persoane – cadre medicale, polițiști pompieri, elevi, bătrâni, persoane vulnerabile, alăturându-se astfel organizațiilor neguvernamentale implicate în lupta împotriva SARS-CoV-2. Mai mult de jumătate din activitatea Fundației s-a concentrat în 2020 pe acțiuni în sprijinul celor care au luptat pentru limitarea efectelor pandemiei. 
 
”Odată cu instituirea stării de urgență, am decis să fim acolo unde este nevoie de noi și să susținem oamenii din prima linie în lupta anticovid, dar și categoriile vulnerabile, care au fost cu atât mai expuse în această perioadă. Deși transporturile umanitare au fost proiecte punctuale pentru noi până în martie 2020, principalul rol asumat de fundație fiind acela de a susține educația și copiii care vor să învețe, în acest an am decis să ne concentrăm mai mult în această zonă unde ajutorul nostru era esențial. Primul transport umanitar a fost organizat chiar în martie, la solicitarea viziere.ro pentru distribuția a 10.000 de viziere. Aceste prime transporturi au fost suplimentate astfel că până în septembrie, am distribuit peste 300.000  de viziere, reprezentând doar o parte din totalul celor peste 7.000 de expediții gratuite organizate. Am transportat în jur de 100 de tone de echipamente medicale, tehnologic-educaționale, dar și ajutoare umanitare”, a declarat Magda Popescu, director executiv al Fundației FAN Courier. 
 
”Nu am refuzat pe nimeni care a venit și ne-a cerut ajutorul. Am transportat, lunile acestea, de la cafea și mâncare pentru medici până la echipamente medicale pentru care uneori a fost nevoie inclusiv de schimbarea traseelor unor TIR-uri și mașini din flota FAN Courier, pe care le-am trimis mai întâi în vamă să ridice transportul sau să meargă direct la beneficiarii finali, în condițiile în care sistemul logistic era deja la capacitate maximă. O mare provocare a fost instituirea unor proceduri cu ajutorul cărora să fim mai eficienți în preluarea cererilor și soluționarea lor. În a doua jumătate a anului, presiunea cererilor primite s-a diminuat, însă noi am rămas conectați la nevoile societății, continuând să dăm o mână de ajutor pentru a susține școala online. Începând cu luna noiembrie, cererea de transporturi gratuite a revenit din cauza celui de al doilea val al pandemiei dar și a sărbătorilor de iarnă care se apropie, perioadă în care cei vulnerabili trebuie ajutați cu atât mai mult ”, a explicat directorul executiv al Fundației FAN Courier. 
 
O altă provocare a anului, explică reprezentantul Fundației, a fost continuarea programului ”Elev la liceu”, în condițiile trecerii activității școlare din offline în  mediul online. ”Elev la liceu” se adresează elevilor din familii defavorizate care doresc să urmeze cursurile liceale și sunt admiși la un liceu acreditat de sistemul românesc de învățământ. Proiectul este derulat de Fundație începând din 2018, prima generație de bursieri ai Fundației FAN fiind deja în al treilea an de liceu. 
 
”Pentru că am traversat cu toții un an extrem de dificil, dominat de incertitudini, cu atât mai mult, am decis să ducem mai departe proiectul, adaptându-l noului context educațional. Am păstrat numărul de bursieri și nivelul burselor, am adăugat noi beneficiari și i-am dotat pe toți cu materiale care să îi ajute în școala online, fără să le afecteze performanțele”, a explicat Magda Popescu. 
 
Anual, prin programul ”Elev la liceu” primesc burse 20 de elevi, după primii trei ani, numărul acestora fiind de 60. ”Elev la liceu” se derulează în a doua parte a anului, începând cu luna august iar în program sunt invitați elevi din clasa a VIII-a, care doresc să continue liceul, dar familia nu îi poate susține financiar pentru următorii patru ani. Bursele se instituie după admiterea la liceu și sunt valabile atâta timp cât elevul înregistrează performanțe școlare, măsurabile.