Florea de colt are o insemnatate deosebita atat in Austria, unde este simbol national, cat si in Romania,  unde este protejata prin lege. Balul Vienez de la Timisoara, de asemenea un eveniment cu scop caritabil,  introduce Floarea de colt ca simbol al generozitatii care leaga cele doua popoare. Scopul acestei initiative este de a transmite  mesajul ca a ajuta e usor si de sensibiliza si constientiza cat mai multi oameni ca a darui, oricat de putin, face o diferenta mare.

Floarea de colt vine in forma unei brose care se poate achizitiona in schimbul unei donatii minime de 10 lei. Cu 10 lei se plateste un pranz cald unui copil din centrele United Way din Timisoara care includ doua centre after-school si o scoala. Aici sunt hraniti un numar de pana la 150 de copii in fiecare zi pe tot parcursul anului. Cu numai 10 lei orice donator care achizitioneaza Floarea de Colt face diferenta intr-una din zilele din viata unui copil.  

Ioana Hategan, Presedintele Fundatiei Balul Vienez de la Timisoara, declara: „Prin campania  Florea de colt vrem sa extindem spiritul caritabil al Balului Vienez de la Timisoara la mai mult decat doar o seara. Vrem sa facem o comunitate a Florii de colt, a generozitatii. Purtind Floarea de colt  impreuna raspandim mesajul ca a ajuta e totusi usor, daca vrei. Astfel, toti cei care purtam Floarea de colt vom forma o comunitate de oameni care cred ca sa daruiesti, oricat de putin, e important in viata. Dorim sa ne recunoastem oriunde si sa stim ca impreuna ajutam.”

Toate fondurile stranse prin campania Florea de colt si Balul Vienez de la Timisoara merg direct catre organizatia internationala United Way care lucreaza cu copii defavorizati.  
 
***
Despre Balul Vienez de la Timisoara 
Balul Vienez de la Timisoara a fost  reintrodus pentru prima data dupa aproape o suta de ani de intrerupere in calendarul vietii sociale al orasului la initiativa avocatei Ioana Hategan. Evenimnetul este organizat in scop caritabil si reuneste personalitati marcante locale si nationale, companii si oamenii de cultura. Anula acesta 48 de debutanti si 24 de perechi de mini-dansatori vor face parte din program.  
Balul Vienez de la Timisoara este al 31-lea bal recunoscut la nivel mondial de catre Primaria din Viena.  Evenimentul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Ambasadei Austriei.
 
Despre United Way
United Way Romania a fost infiintata in iunie 2004 si este afiliata organizatiei United Way Worldwide. Misiunea organizatiei este de a imbunatati calitatea vietii in comunitate, prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului. Proiectele din cadrul organizatiei se orienteaza pe trei domenii: educatie, integrare si sanatate. 

CONTACT:  
Oana Romocea
Email:  ovromocea@gmail.com  
Website-ul official: www.balul-vienez.ro  
Official hashtag: #balulvieneztm #floaredecolt