Fondul pentru Vârstnici vine în sprijinul seniorilor din orice zonă a țării, afectați de singurătate, imobilitate fizică, stare de sănătate precară, sărăcie sau excluziune socială și finanțează organizații care acoperă aceste nevoi, inovând prin activități cu caracter intergenerațional și oferind astfel seniorilor oportunitatea de a participa la viața socială și de a-și regăsi propriul rol în comunitate.
Ediția 2023-2024 a programului are în vedere finanțări cu o valoare cuprinsă între 15.000 și 30.000 de lei, în funcție de numărul de beneficiari propus, pentru proiecte cu durata de 8-12 luni, propuse de organizații neguvernamentale din România care activează în domeniul protecției sociale a vârstnicilor și al căror buget anual nu depășește 500.000 de euro.
Programul își propune să finanțeze proiecte care au ca scop:
Calendar:
Mai multe informații despre program, regulament, condiții de eligibilitate și documentele necesare aplicării: https://www.frmr.ro/granturi-de-pana-la-30-000-lei-prin-fondul-pentru-varstnici/.
Persoană de contact pentru detalii suplimentare și transmiterea aplicației:
Sorin Marinescu, coordonator program Fondul pentru Vârstnici
sorin.marinescu@fundatiaregala.ro, 0729 013 365
***
Despre programul Fondul pentru Vârstnici
Fondul pentru Vârstnici a fost lansat de către Fundația Regală Margareta a României în martie 2020, ca un fond de urgență pentru a deservi nevoilor stringente ale vârstnicilor din România și pentru a gestiona izolarea socială determinată de coronavirus. Este un proiect de incluziune socială pentru persoane în vârstă, care încearcă să răspundă concret nevoilor de bază ale seniorilor. Prin Fondul pentru Vârstnici, activăm o rețea de servicii sociale și de suport implementate prin diverse proiecte sociale, ong-uri și inițiative, care sprijină vârstnicii aflați în situații dificile de viață. Proiectul continuă să vină în ajutorul seniorilor din orice zonă a țării, în special al celor afectați de singurătate, imobilitate fizică, cu o stare de sănătate precară, în situație de sărăcie sau excluziune socială, situații dificile de viață pentru mulți dintre ei.