Scopul principal al acetor evenimente este acela de a constientiza opinia publica despre potentialul acestei prevederi fiscale de a permite oamenilor sa faca un bine acolo unde exista o mare nevoie de ajutor.
 
In data de 24 februarie toti cei interesati sunt invitati la o conferinta de presa comuna pe aceasta tema a ONG-urilor din Satu Mare cu actiune in domeniul social, organizata cu sprijinul partenerilor institutionali. Evenimentul ce va avea loc cu incepere de la ora 11.00 in sala de sedinte a Consiliului Local Satu Mare, are rolul de a informa opinia publica despre modul de directionare a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2015 si de a arata cat de multe au reusit sa faca ONG-urile din Satu Mare care au beneficiat anul trecut de sprijinul celor care au folosit acest mecanism. Fiecare contribuabil poate sustine in continuare dezvoltarea comunitatii satmarene directionand 2% din impozit catre oricare dintre organizatiile active in domeniul social. Aceasta este o oportunitate de a sprijini incluziunea sociala a sute de persoane vulnerabile, pentru ca Satu Mare sa devina comunitatea pe care cu totii si-o doresc pentru copii lor.
 
Ca parte a campaniei „2% - ne ajuta sa schimbam destine”, in perioada 22 februarie – 4 martie, in zona pietonalei Coreneliu Coposu din Satu Mare, Asociatia Stea organizeaza o expozitie publica cu produse artizanale realizate de catre copiii si tinerii care beneficiaza de servicii de dezvoltare a abilitatilor interpersonale si de munca in echipa in cadrul atelierelor „MestesugArt”. Standul expozitional ce pune in valoare talentul acestor copii si tineri, este completat cu o serie de panouri care prezinta rezultatele obtinute cu sprijinul celor care au directionat 2% catre Asociatia Stea. Totodata, un grup de voluntari activi din cadrul asociatiei, va invita trecatorii sa viziteze standul, oferindu-le in mod gratuit produse artizanale si invitandu-i sa completeze formularul de directionare a 2% pentru a sustine accesul la educatie al copiilor din familii aflate in dificultate.
 
In data de 27 februarie, Asociatia Satmarenii, in colaborare cu Asociatia Stea, invita toate persoanele interesate la o licitatie caritabila avand scopul de a strange fonduri si de a mobiliza satmarenii sa sustina continuitatea serviciilor sociale furnizate de Asociatia Stea prin directionarea a 2% din impozit. Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 17.00, la Restaurant Promena din Satu Mare, Strada Decebal nr.2. Intrarea este libera. Produsele pentru licitatie au fost oferite de catre personalitati remarcabile din lumea culturii si sportului carora le multimum mult pentru faptul ca s-au alaturat echipei de sustinatori ai Asociatiei Stea: Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Ducu Berti, Carbon, Valentina Pop, Gheorghe Hagi, Mirel Radoi, Alice Ardelean si altii. Programul evenimentului cuprinde momente artistice cu Raluca Dumitru, George Negrea, Sergiu Gliga si Rares Jucan. Invitati speciali prezenti la eveniment sunt: Andrei Coltea, Izidor Bunea si Carbon. 
 
Aceste activitati sunt realizate in cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare, Politia Locala a municipiului Satu Mare si Directia de Evidenta a Persoanelor aflata in subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro).
 

***
Despre Asociatia STEA
Asociatia STEA este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca.

Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0743174169, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau va rugam sa vizitati:  www.asociatiasteasm.ro