Kaufland România anunță startul unui nou apel de proiecte în cadrul programului În stare de bine, ce oferă organizațiilor neguvernamentale granturi nerambursabile pentru a derula proiecte sustenabile pentru România. Bugetul actualului apel de proiecte este de 2.244.500 lei.
 
ONG-urile sunt invitate să își pregătească aplicațiile pentru cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor din acest an, care are loc între 21-23 iulie 2020. Proiectele se depun online pe platforma programului, disponibilă la www.instaredebine.ro.
 
Domeniile vizate de program sunt cultura, sportul și viața sănătoasă. O atenţie sporită este acordată proiectelor care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile și care implică în mod activ beneficiarii cărora li se adresează şi comunităţile din care aceştia fac parte.

Bugetul unui proiect poate fi de minim 25.000 lei și maxim 235.000 lei, iar durata între 2 și 6 luni. Mai multe detalii despre criteriile de aplicare, Ghidul Solicitanților și documentele ce trebuie completate sunt disponibile pe site-ul programului, www.instaredebine.ro.
 
Organizatorii plănuiesc și o sesiune de informare online pentru toate organizațiile interesate, care va avea loc în data de 14 iulie 2020 între orele 15:00-17:00 (detalii despre participare vor fi anunțate ulterior pe site-ul programului).
 
Primul apel de proiecte al acestui an s-a desfășurat în luna aprilie, fiind intitulat În stare să ajut. Lansat la începutul pandemiei, acesta a oferit finanțare ONG-urilor din întreaga țară care s-au mobilizat să ajute cadrele medicale și grupurile vulnerabile afectate. Au fost selectate pentru finanțare 14 proiecte și alte 3 rezerve, cu activități în comunitățile din 17 județe din țară și București. Acestea sunt încă în curs de derulare, detalii despre ele fiind disponibile aici.
 

„Lupta pentru bine nu se încheie niciodată, astfel că ne continuăm misiunea de a oferi sprijin sectorului non-profit printr-un nou apel de proiecte, ce reprezintă dovada clară a dedicării noastre înspre a ajuta și a contribui. Ne asumăm și de aici înainte să fim aproape de comunități și nu ne oprim din a arăta că implicarea face diferența, de la acțiuni mici până la proiecte mari”
, a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Programul #ÎNSTAREDEBINE este susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile. Valoarea totală a granturilor nerambursabile alocate de „În stare de bine” se ridică la  1 milion de euro.
 
Programul #ÎNSTAREDEBINE se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Acesta este este susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile. Valoarea totală a granturilor nerambursabile alocate anual în cadrul programului se ridică la 1 milion de euro.
 
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 130 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
 
Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro - unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132.
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.