#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă și optimistă echipă de alergători care susține o cauză socială, a participat pentru a zecea oară consecutiv la Maratonul București Raiffeisen Bank. Aproape 750 de persoane au alergat la maraton, în weekendul 13-14 octombrie, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.

În total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE a adunat fonduri de 400.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Peste 70.0000 de lei din suma totală reprezintă fonduri strânse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de galantom și donații individuale.

Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 450 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 500 de vizite la domiciliul pacienților și 1.300 de participări în centrele de zi.

Sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”, alergătorii TeamHOSPICE au participat la cursa populară de 3km, la cea individuală de 10 km sau la stafetă, la semimaratonul de 21 km sau la maratonul de 42 km. Și pentru că niciodată nu e prea devreme să le arătăm celor mici cât de important e să ne implicăm și să ajutăm atunci când e nevoie, la start au fost copii și chiar bebeluși în tricoul #TeamHOSPICE.

Pentru că pacienții sunt cei care știu cel mai bine realitatea unui diagnostic greu și nevoia de îngrijire paliativă, dar și pentru a da un exemplu și pentru a le mulțumi celor care îi sprijină, mai mulți copii și adulți beneficiari ai serviciilor HOSPICE au participat la cursa populară.

Șase copii în scaun rulant, pacienți HOSPICE, au fost prezenți la start, pentru a demonstra că nicio linie de finish nu e imposibil de trecut, atunci când ai preteni aproape. De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte și 35 de paciente HOSPICE – femei curajoase care au privit boala direct în față, i-au transmis că nu le definește un diagnostic oncologic și au continuat să lupte (le puteți citi scrisorile-manifest pe hospice.ro/eroinele ). Într-o declarație puternică de perseverență, cele 35 de #Eroine au transformat cursa populară într-un mars al demnității și al speranței. Pacientele noastre au fost antrenate și motivate de Ciprian Marica, alături de care au participat la cursa de 3 km. 

Zeci de voluntari și prieteni ai HOSPICE au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare. Convinși de faptul că fiecare copil și adult are dreptul să fie optimist și fiecare picătură de tratament paliativ poate schimba puțin din destinul cuiva încercat de o boală incurabilă, numeroase personalități din viața publică au fost alături de #TeamHOSPICE, pe traseu sau la cortul din Piața Constituției: Ciprian Marica, BRomania, Doru Todoruț, Gianina Corondan, Oana Botezatu, Radu F. Constantinescu, Mihai Rădulescu, Alex Dona, Diana Cosmin.

Și în acest an, mai multe companii și-au creat propriile echipe de alergători în Team HOSPICE. Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start au fost prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu.
 

“Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE crește de la ediție la ediție. Pentru noi, maratonul a înseamnat mai mult decât o competiție de alergare, a însemnat o dovadă de solidaritate și implicare. În Team HOSPICE au fost sute de participanți, de toate vârstele, din domenii variate, din orașe mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toți cu dorința comună de a alerga pentru a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă. Le mulțumesc din inimă tuturor celor care au alergat, au donat, au susținut Team HOSPICE și cauza îngrijirii paliative. Generozitatea lor se traduce în îngrijire paliativă gratuită pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil”
, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței. Mirela Nemțanu a participat la cursa de ștafetă alături de Valeria van Groningen, campioană olimpică la canotaj şi directoarea Maratonului Internaţional Bucureşti.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergătorilor sau susținătorilor Team HOSPICE, încurajări și povești ale adulților și copiilor aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței, ne puteți urmări pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.
 
***
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 
 
Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. De asemenea, HOSPICE a deschis în 2018 un centru socio-medical la Adunații Copăceni, destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile sau limitatoare de viață.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
 
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație.