#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă și optimistă comunitate sportivă care susține o cauză socială, a participat în weekendul 12-13 octombrie la Bucharest Marathon 2019, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.
Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 400.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care înfruntă boli incurabile 450 de zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 500 de vizite la domiciliul pacienților și 1.300 de participări în centrele de zi.
Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, 21 de km, 42 de km sau de cursa copiilor, peste 800 de alergători #TeamHOSPICE au făcut pași mari pentru speranță, în weekend, pentru copiii și adulții aflați în grija HOSPICE. Lor li se adaugă sutele de donatori care i-au susținut pe conturile de Galantom, pacienții care au participat la cursa populară, angajații HOSPICE, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii și prietenii fundației.
Șapte copii în scaun cu rotile au fost prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de sosire nu e imposibil de trecut, atunci când ai prieteni aproape. De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte #Eroinele: 40 de paciente HOSPICE - care înfruntă sau au înfruntat cancerul - au alergat la cursa de 3 km, antrenate și motivate de Carmen Brumă, Marius Niculae, Vasile Maftei și Daniel Niculae.
Zeci de voluntari au fost gazdele alergătorilor, atât la cortul HOSPICE, cât și la punctul de hidratare, unde au pregătit experiențe inedite destinate alergătorilor Team HOSPICE. Convinși de faptul că oricine are dreptul să se bucure de fiecare clipă și fiecare picătură de tratament paliativ poate schimba puțin din destinul cuiva încercat de o boală incurabilă, mai multe personalități din viața publică au participat la maraton în tricoul verde speranță. De asemenea, comunitățile Legal Runners, Business Runners și MedRunners au fost alături de #TeamHOSPICE, cu peste 200 de persoane care au alergat sau au făcut fundraising pentru copiii și adulții îngrijiți de HOSPICE.
“Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE crește de la an la an, cum oameni de bine vin să ne cunoască și apoi ne devin prieteni. Maratonul București a însemnat pentru noi mai mult decât o competiție de alergare, a fost un maraton de solidaritate: 800 de alergători, șapte copii în scaun cu rotile care și-au văzut împlinit visul de a termina un semimaraton, 40 de Eroine care ne-au predat o lecție de perseverență, sute de oameni care au donat pe galantom, sponsori, parteneri, susținători, voluntari – cu toții cu dorința comună de a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă. Muțumim din inimă tuturor celor implicați! Datorită lor, vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai mulți oameni aflați în nevoie”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.
Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.
***
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.
Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună).
l www.hospice.ro l
l www.hospice.ro l