După participarea la festivaluri, expoziții și alte evenimente, Mesagerii UNICEF sunt acum și pe marile ecrane. Sunt tineri, dinamici și comunicativi și vor să schimbe lumea în bine, pentru copii. Îi întâlniți în spații publice, prezentând activitatea UNICEF în beneficiul copiilor din România și din lume și oferindu-vă oportunitatea de a contribui financiar la aceste progrese. De acum, Mesagerii UNICEF pot fi văzuți și pe ecranele de cinema din întreaga țară, dar și din lume, în filmul “Monștri.”, premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. 

“Felicitări regizorului Marius Olteanu și echipei de producție pentru performanță și mulțumiri pentru această oportunitate! Sperăm ca apariția Mesagerilor UNICEF în film să crească nivelul de înțelegere a importanței muncii de strângere de fonduri în beneficiul copiilor vulnerabili și să pună în valoare eforturile acestor tineri pasionați și dedicați”, a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România. 
 
Campania “Fii și tu Prieten UNICEF”, de atragere de fonduri prin metoda dialogului direct (face-to-face), este derulată de UNICEF la nivel global, în 43 de țări. Peste 11 milioane de Prieteni UNICEF (donatori lunari) sprijină copiii în întreaga lume. În 2017, aproximativ 500.000 de persoane au devenit donatori lunari. 
 
În România, campania a început în 2011. Până în prezent, Mesagerii UNICEF au convins peste 20.000 de Prieteni UNICEF să sprijine copii afectați de sărăcie, copii care nu aveau acte de identitate, nu mergeau la școală, nu erau vaccinați, nu aveau acces la servicii de sănătate de bază, copii care nu puteau visa la o viață mai bună. 
 
“Am cunoscut o donatoare care, deși se grăbea tare, a rămas acele două minute pentru a-i explica proiectul. A fost “profund recunoscătoare” pentru ceea ce facem. A completat actul de donație și, în plus, a cerut să rămânem în contact pentru că dorea să ne ajute mai mult și să își convingă prietenii să se alăture. S-a ținut de cuvânt”, povestește Mădălina Tundrea, studentă la Facultatea de Sociologie și Mesageră UNICEF, prezentă în film.
 
Pentru a putea face o schimbare durabilă în viața copiilor vulnerabili din România și pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate, este nevoie de sprijin constant, sub forma unor donații lună de lună. Alături de partenerii săi, autorități centrale, locale și ONG-uri, UNICEF dezvoltă și implementează programe în educație, protecție socială și sănătate care să producă o schimbare structurală și durabilă în viața copiilor și care să poată fi extinse la nivel național și internațional.
 
"Am înțeles prin proiectele realizate împreună cu UNICEF cât de mare este nevoia de sprijin, de susținere constantă a copiilor defavorizați și, astfel, am ajuns să valorizez și mai tare implicarea fiecăruia, renunțarea la indiferență atunci când este vorba de celălalt. Prezența mesagerilor UNICEF reprezintă în “Monștri.” atât o atestare a problemei copiilor vulnerabili, cât și o formă de apreciere vis-a-vis de generozitatea și efortul mesagerilor în direcția unei lumi mai bune, mai empatice.”, spune Marius Olteanu.   
 
Mesagerii UNICEF nu sunt autorizați să colecteze bani cash. Donațiile lunare se realizează prin semnarea unui mandat de debit direct, care este validat și procesat de către banca la care are donatorul cont. Suma aleasă va fi apoi retrasă lunar din cont. Donatorul poate decide în orice moment să întrerupă donațiile, solicitând acest lucru băncii unde are contul deschis sau contactând UNICEF. Există și posibilitatea activării unei donații lunare online. 
 
Mesagerii UNICEF sunt angajați cu un program flexibil, poartă însemnele organizației, au ecusoane de identificare ștampilate și cu datele de contact ale organizației, pentru ca orice persoană să poată contacta UNICEF în România pentru verificarea identității în mod eficient și transparent.
 
De ce este nevoie de ajutor? Află povestea Dariei  
• Cum lucrează UNICEF pentru copii? Află din acest documentar 
• Mai multe detalii despre Mesagerii UNICEF
 
***
Despre UNICEF
UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii) este cea mai mare organizație pentru copii din lume, înfiinţată la 11 decembrie 1946 pentru a oferi ajutor şi speranţă copiilor suferinzi la finele celui de-al Doilea Război Mondial. UNICEF este o agenție a Națiunilor Unite, cu o prezență globală, în peste 190 de ţări şi teritorii, care dezvoltă programe pentru ca dreptul fiecărui copil la sănătate, la educaţie şi la protecţie să fie respectat. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, ale companiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.
 
În România, Reprezentanţa UNICEF a fost înfiinţată în 1991. Lucrăm împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. 

Credit foto: © UNICEF/AnamariaDinulescu