Fondul pentru Inovare Civica sprijina ideile inovatoare, ce aduc o crestere in participarea activa a cetatenilor la dezvoltarea comunitatii. Prin intermediul programului sunt finantate initiative in domenii precum: mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor, actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice si educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii. 
 
Fondul pentru Inovare Civica sprijina ideile inovatoare prin care este incurajata participarea activa a cetatenilor. Prin intermediul programului sunt finantate initiative in domenii precum: mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor, actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice si educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii. 
 
Pentru depunerea cererilor de finantare sunt eligibile organizatiile neguvernamentale, infiintate pe teritoriul Romaniei. Mai multe informatii despre eligibilitate si parteneri se regasesc in Ghidul Solicitantului, disponibil aici.
Organizatiile interesate, sunt invitate sa depuna scrisorile de intentie online prin platforma dedicata – www.finantare.fdsc.ro . Termenul limita de depunere a acestora este 03 iulie 2015, ora 16.00.
 
Una dintre cele mai serioase probleme intampinate de societatea civila din Romania este lipsa fondurilor. Buna parte dintre organizatiile societatii civile se confrunta cu dificultati in accesarea fondurilor structurale, gestionarea acestora fiind in continuare dificila. In acest context, Fondul pentru Inovare Civica este considerat un fond “de tranzitie” pentru organizatiile mici, prin care acestea dobandesc experienta necesara pentru gestionarea de proiecte cu bugete si proceduri complexe. Programul se adreseaza in anii urmatori, cu precadere, organizatiilor mici, ce lucreaza la “firul ierbii”, si al caror buget nu depaseste 60.000 $/ an.
 
Programul se afla in al patrulea an de implementare. Pana in prezent, aproximativ 80 de initiative civice au fost finantate prin intermediul acestuia. Inca de la inceput, programul a fost sustinut exclusiv de donatori privati, precum  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri, prin companii responsabile social ca OMV PETROM si Raiffeisen Bank.
 
Pentru mai multe detalii, persoana de contact: Vera Ularu, coordonator comunicare FDSC, 0753.220.110, vera.ularu@fdsc.ro .
 
***
Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. Fundatia dezvolta proiecte in domenii cum sunt educatie, economie sociala, cooperare pentru dezvoltare, incluziune sociala. Dezvolta si administreaza programe de finantare, campanii de promovare si advocacy pentru organizatiile neguvernamentale. Pana in acest moment, FDSC a facilitat finantarea a mai mult de 2000 de proiecte ale organizatiilor neguvernamentale, avand in portofoliu aproape 500 de proiecte, puse in practica de peste 800 de organizatii neguvernamentale, de pe tot teritoriul Romaniei. Mai multe detalii se gasesc pe  www.fdsc.ro.