Lumea se transformă accelerat. Școli, grădinițe, centre de tratament s-au închis peste noapte. Cei mai mulți ne putem adapta rapid noilor modalități de interacțiune socială și muncă. Mai greu se pot adapta însă persoanele cu dizabilități, cu boli rare, cu autism, cu sindrom Down. La sfârșitul anului trecut, Ministerul Muncii și Protecției Sociale avea în evidență peste 700.000 de persoane cu handicap grav sau accentuat.
“Pentru aceștia și pentru aparținătorii lor totul este mult mai complicat: starea de sănătate îi plasează printre cei mai expuși efectelor noului coronavirus, iar încetarea terapiilor le-o agravează. Majoritatea acestor familii sunt monoparentale, ceea ce face foarte dificil în noile condiții de siguranță accesul la produse elementare”, explică Maria Duduman, fondatoarea platformei Fă Bine!
Dificultăți asemănătoare au copiii aflați în grija ONG-urilor și sute de mii de persoane în sărăcie severă. La începutul crizei COVID-19, platforma Fă Bine! a inițiat un Fond de Solidaritate pentru susținerea persoanelor aflate în asemenea situații. Playtika a contribuit cu suma de 260.000 de lei la acest fond.
Playtika Holding Corp. este una dintre cele mai puternice companii de gaming, cu mai mult de 30 milioane de utilizatori activi in fiecare luna. Fondata in 2010, Playtika a fost una dintre primele companii care au oferit jocuri gratuite pe retelele sociale si, imediat dupa aceea, pe platforme mobile. Cu o echipa de management in Herzliya, Israel, Playtika si subsidiarele sale au mai mult mai mult de trei mii de angajati la nivel global incluzand birourile din Tel Aviv, Londra, Berlin, Vienna, Helsinki, Montreal, Chicago, Las Vegas, Santa Monica, Sydney, Buenos Aires, Tokyo, Kiev, Bucharest, Minsk, Dnepr, si Vinnitsa.
Banii oferiti astfel sustin 15 organizații pentru dezvoltarea de programe de telemedicină pentru pacienții cu boli rare, oferirea de suport copiilor cu autism, copiilor cu afecțiuni grave care au nevoie de terapie motorie, consiliere psihologică pentru părinți, elevi și profesori sau pentru hrana celor de care se îngrijesc.
Aceste organizații sunt: Asociația Prader Willi România, Autism Voice, Asociația Româna de Terapii în Autism și ADHD, Asociația Proacta Edu, Asociația Caritas, Asociația Șansa Ta, Asociația Căsuța Bucuriei, Organizația Umanitară Concordia, Asociația Copii pentru Viitor, Asociația Atelierul de Bine, Asociația M.A.M.E, Asociația Star of Hope, Asociația Hrăniți Copiii, Asociația Trăiește cu Bucurie, Asociatia Autism Romania.
Fondul de Solidaritate Fă Bine! mai susține: achiziția de medicamente, de produse de igienă și sanitare, diferite cheltuieli care ajută organizațiile non-guvernamentale să supraviețuiască acestei perioade, astfel încât beneficiarii lor să aibă unde reveni pentru terapie și după stării de urgență generată de pandemia COVID-19.
Fă bine! Împreună putem da viață unei lumi mai bune.