Asociația Act For Tomorrow, în colaborare cu Kaufland România, anunță cel de-al doilea apel de proiecte pentru programul de finanțare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la început de drum. 
 
La fel ca la primul apel lansat în 1 martie 2019, pot să aplice la START ONG organizațiile non-guvernamentale mici, cu venituri sub 50.000 euro, precum și cele înființate în 2019, dar și instituții publice din educație (de exemplu grădinițe, școli) și cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane vârstnice și copii). Acestea pot înscrie proiecte din domeniile educație, mediu, sănătate, social și cultură și pot obține finanțări de până la 10.000 de euro fiecare. 
 
"Prima rundă de finanțări a fost o adevărată provocare, fiind surprinși de diversitatea proiectelor și a ideilor creative care să ajute și să îmbunătățească comunitățile. Pentru cel de-al doilea apel de proiecte, ne-am dori să aplice în continuare și proiectele care nu au intrat în etapa de jurizare, dar și inițiative noi, din alte regiuni din țară",  a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act For Tomorrow.
 
În total, un număr de 16 proiecte au fost finanțate în martie 2019 - suma totală fiind de 48.914 euro. Domeniile de activitate ale ONG-urilor câștigătoare sunt preponderent sociale și educaționale (37.5%), urmate de sănătate (12.5%), cultură și mediu (6%), iar cele mai multe proiecte castigatoare sunt din Ilfov, urmate de Cluj, Prahova și Timiș. Detalii despre proiectele câștigătoare sunt disponibile aici: https://startong.ro/start-blog.php.

"Există multe nevoi ale comunității, dar și multe idei bune și foarte mulți oameni care vor să schimbe lumea din jurul lor, să facă bine, oameni implicați, pasionați, și pe aceia vrem să îi susținem – fie că se grupează într-un ONG mic sau mare, noi vrem să fim alături de ei. La Kaufland credem că implicarea face diferența, de aceea vrem să îi sprijinim pe cei care vor să își dedice timpul unei cauze bune și care se opresc o clipă din rutina de zi cu zi și își asumă o misiune socială", a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România. 
 
 
Condițiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe www.startong.ro. Tot pe această platformă trebuie înregistrate proiectele propuse pentru finanțare, urmând regulamentul și indicațiile din platformă. În ajutorul aplicanților, am completat cu întrebări și răspunsuri primite în prima rundă de finanțare, astfel încât procesul să fie cât mai facil posibil. Evaluarea proiectelor se va face de către un juriu format de Asociația Act For Tomorrow, în ordinea solicitărilor primite până la epuizarea bugetului lunar, iar restul proiectelor neevaluate vor putea fi înscrise în competiție în următoarele apeluri lunare.

START ONG se desfăşoară prin intermediul a nouă runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice, iar cel de-al doilea apel este programat pentru 1 aprilie 2019.
 
Programul START ONG are trei praguri de finanțare: 
· pragul I, cu o valoare de până la 1000 de euro
· pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1000 și 5000 de euro
· pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5000 și 10.000 de euro. 
 
***
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1270 de magazine în 7 țări și o rețea de 121 de magazine în România. Kaufland deține distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Strategia noastră are ca scop îndeplinirea dorinţelor clienților cu accent pe garanţiile şi serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate şi, bineînţeles, preţuri atractive. Start ONG este al doilea program de finanțare pentru ONG-uri inițiat de Kaufland. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro
 
Despre Asociația Act For Tomorrow
Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.