Acestora li se alatura companiile Porsche Romania, sponsorul evenimentului,  Banca Comerciala Romana (BCR), Orange si UniCredit Tiriac Bank, ale caror echipe de angajati inoata pentru patru dintre proiectele de pe platforma. Evenimentul are loc sambata, 4 iulie, intre orele 9.00 si 15.00 la Clubul Sportiv Dinamo, bazinul acoperit "Anatolie Grintescu". 
 
Swimathon Bucuresti 2015 isi propune sa atraga 150.000 lei pentru proiecte din comunitatea locala. Campania de fundraising are loc intre 5 iunie si 4 iulie, iar donatiile pot fi facute pe platforma www.swimathonbucuresti.ro pana pe 5 august.
 
Fiecare echipa de inotatori are maximum 5 membri care nu sunt sportivi de performanta, ci fundraiseri-eroi pentru cauzele pe care le sustin. Bugetele proiectelor inscrise sunt cuprinse intre 8.000 si 27.000 de lei – sume pe care organizatiile isi propun sa le stranga cu ajutorul inotatorilor. 
 
Alaturi de FCB, strang fonduri la Swimathon Bucuresti 2015 urmatoarele proiecte:
-  Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania, pentru prima banca de lapte matern din tara
- Asociatia De-a Arhitectura mobilizeaza resurse financiare pentru cursuri de arhitectura pentru elevii din clasele primare
- Asociatia Invingem Autismul participa cu un proiect de sustinere a activitatilor centrului multidisciplinar pentru educatie si interventie in cazul copiilor cu autism. Din echipa fac parte 
si Irina Marinescu, creator de moda, Anca Nuta, Director de Marketing la Unicredit Tiriac Bank, Adelina Ivan, creator de moda
- Fundatia Motivation Romania participa cu un proiect care asigura transport scolar adaptat elevilor cu dizabiltati motorii
- Asociatia MagiCamp strange bani pentru o tabara destinata copiilor cu afectiuni oncologice,  iar in echipa inoata Cosmin Alexandru, antreprenor (cel mai bun fundraiser la Swimathon 2014), Mihai Gainusa, realizator de emisiuni de radio si tv, Vladimir Draghia, actor (a treia oara la Swimathon), George Vintila, realizator de radio, cat si echipa de angajati ai Bancii Comerciale Romane (BCR)
- Fundatia Policy Center for Roma and Minorities participa cu o initiativa pentru Clubul de Educatie Alternativa din cartierul Ferentari, iar echipa este formata si din Oana Marinescu, fondator OMA  Vision (a doua oara la Swimathon),  Andrei Tarnea, Directorul Institutului Aspen Romania (a doua oara la Swimathon)
 - Asociatia Touched Romania isi propune sa atraga donatori pentru dezvoltarea unui centru rezidential pentru victime ale violentei domestice si saraciei.
- Asociatia Unu si Unu sustine cauza prematurilor si a familiilor lor, cu un proiect care asigura prima forma de sprijin telefonic din Romania in prematuritate. Ambasadorii celor doua echipe sunt Tily Niculae (actrita, publicitar) si Dana Rogoz (actrita) iar echipa e formata din bloggeritele de parenting, Bogdana Dobre si Ana-Maria Mitrus, Kamara (artist) si sportivi de performanta.
- Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare s-a inscris cu o initiativa de editare a unei carti pentru copii, al carei erou este un baietel afectat de epilepsie in varsta de 7 ani si care va si inota la eveniment. Echipa feminina de polo ii sustine a treia oara la Swimathon.
- Fundatia Special Olympics Romania atrage fonduri pentru a sustine participarea delegatiei romanesti de sportivi cu diazbilitati la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, pentru care inoata copii cu sindrom Down si Roxana Lupu, sportiva de anduranta si aventura.
- Fundatia Make-A-Wish Romania aduce la Swimathon un proiect dedicat indeplinirii dorintelor copiilor care sufera de afectiuni medicale ce le pun in pericol viata. Porsche Romania, sponsorul evenimentului, sprijina proiectul si participa cu doua echipe de angajati-inotatori. Tot pentru Make-a-wish mai inoata Virgil Stanescu, Presedintele Clubului de baschet Steaua si Teodora Maftei, fotograf.
- Scoala de Valori vine la Swimathon cu o tabara de autocunoastere, pentru fetele cu varste cuprinse intre 17 si 21 de ani care au nevoie de indrumare pentru primii pasi in viata adulta.
- Centrul de Resurse pentru Participare Publica strange fonduri pentru asistenta in advocacy acordata grupurilor si comunitatilor locale
- Asociatia Music Camp International inoata la Swimathon Bucuresti 2015 pentru o tabara muzicala pentru copiii talentati.
- Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica strange bani pentru a trimite echipa Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri de la Singapore, iar in echipa inoata si avocatul Florentin Tuca
- Fundatia Comunitara Bucuresti, organizator al evenimentului, participa cu propria cauza dedicata chiar evenimentului, Inotam pentru Swimathon 2015.
 
“De aproape trei ani, Fundatia Comunitara Bucuresti strange impreuna comunitati si atrage fonduri la Swimathon Bucuresti. Am strans in ultimele doua editii peste 200.000 lei pentru 50 de cauze ale organizatiilor non-profit sau grupurilor de initiativa. Swimathon va fi si anul acesta pentru multe organizatii din Bucuresti si Ilfov motor in actiunile pe care le fac in comunitatile lor, iar inotatorii, proiectele, dar si companiile vin la Swimathon pentru acest impuls. Swimathon 2014 a insemnat mai mult decat peste 141.000 lei atrasi de cei peste 800 de donatori individuali sau privati. Ce e important de vazut mai departe se leaga de vietile schimbate ale celor care au atras energie buna pentru ca proiectele pentru care au inotat sa mearga mai departe. Fie ca e vorba de zeci de copii fara posibilitati materiale care azi iau o masa calda si merg la cursuri de dans sau isi fac temele intr-un club comunitar (Clublul de Educatie Alternativa din Ferentari), sau ca patru maternitati din Bucuresti au fost dotate cu 110 cuiburi si 130 de seturi de botosei si caciulite pentru prematuri (Proiectul Fire de Dragoste, Asociatia Unu si Unu).”– Alina Kasprovschi, director executiv FCB
 
Pentru toate proiectele, donatiile se pot face online, ca sume donate pentru fiecare lungime de bazin (de exemplu, 5 lei x 40 de lungimi) sau sume fixe, pentru evolutia echipelor in eveniment, indiferent de numarul bazinelor parcurse. Donatiile se pot face si prin transfer bancar sau direct la eveniment, in numerar sau cu cardul. Fondurile vor fi colectate pana in 5 august 2015, inclusiv. 
 
Regulamentul complet al evenimentului este disponibil aici, iar toate noutatile pot fi urmarite in timp real aici
 
***
Despre Swimathon Bucuresti
Swimathon este o platforma de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala. Este un mecanism construit in jurul unui eveniment de inot, prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Inotatorii-fundraiseri inscrisi in acest eveniment aleg o cauza pe care o sustin, parcurg un numar cat mai mare de bazine intr-un anumit interval de timp si aduna cat mai multi sustinatori care sa ii sprijine prin donatii, pentru efortul depus. 
 
Despre Fundatia Comunitara Bucuresti
Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane individuale, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. In trei ani de activitate, organizatia a finantat peste 100 de proiecte cu mai mult de 500.000 lei. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara.
 
Contact de presa:
Delia Grigoroiu
Manager comunicare Fundatia Comunitara Bucuresti
delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro
0749951753