#TeamHOSPICE, cea mai numeroasă și optimistă comunitate sportivă care susține o cauză socială, a participat în weekendul 11-12 mai la Bucharest Half Marathon 2019, în numele pacienților care înfruntă un diagnostic incurabil aflați în grija HOSPICE Casa Speranței.
 
Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 300.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 320 de zile de internare în spitalele organizației, 390 de vizite la domiciliul pacienților și 1.000 de participări în centrele de zi ale fundației.
 
Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, în total, 800 de alergători #TeamHOSPICE au făcut pași mari pentru speranță, în weekend, pentru copiii și adulții aflați în grija HOSPICE. Lor li se adaugă sutele de donatori care i-au susținut pe conturile de galantom, pacienții care au participat la cursa populară, angajații HOSPICE, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii și prietenii fundației. 

Doi copii în scaun cu rotile au fost prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de finiș nu e imposibil de trecut, atunci când ai prieteni aproape. Anuța și Cipri, pacienți HOSPICE, au făcut echipă cu Tudor Colțan și Ciprian Rogojan la cursa persoanelor cu dizabilități. De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte #Eroinele: 40 de paciente HOSPICE – femei curajoase, care înfruntă sau au înfruntat cancerul, au alergat la cursa de 3km, antrenate de Ciprian Marica și motivate de Dorian Popa.
 

“Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE crește de la an la an, cum oameni buni vin să ne cunoască și apoi ne devin prieteni. Ce s-a întâmplat acest weekend a fost mai mult decât un semimaraton, a însemnat o poveste despre implicare, solidaritate și bucurie, în cele mai frumoase forme. În Team HOSPICE au fost sute de participanți, de toate vârstele, din domenii variate, din orașe mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toți cu dorința comună de a alerga pentru a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă. Le mulțumesc din inimă tuturor celor care au alergat, au donat, au susținut Team HOSPICE și cauza îngrijirii paliative. Generozitatea lor se traduce în îngrijire paliativă gratuită pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil”,
a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.
 
***
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip. 
 
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.
 
Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație.

WebsiteFacebook l Instagram l Youtube 

Pentru că toate serviciile oferite de HOSPICE sunt gratuite, ne bazăm pe sprijinul și pe implicarea comunității – iar în această perioadă cea mai la îndemână modalitate este redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit deja statului, către HOSPICE, fără niciun cost suplimentar.