Evenimentul filantropic al toamnei, Balul Bucuriei, eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinul copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA), își schimbă capul de afiș cu numai o lună înainte. În locul trupei Proconsul, sala va răsuna de vocea inconfundabilă a lui Aurelian Temișan și de piesele celor de la The Humans, precum și de interpretările unice ale Alexandrei Crăescu.
Invitatul special al evenimentului, trupa Proconsul, care confirmase din luna iunie participarea pro bono, s-a retras. Organizatorii evenimentului își cer scuze față de persoanele care au cumpărat deja bilete la Balul Bucuriei, în speranța că îi vor vedea și pe membrii trupei pe scenă.
ATCA mulțumește artiștilor care s-au mobilizat exemplar pentru ca donațiile pentru beneficiari să nu aibă de suferit. Scena Balului Bucuriei va fi plină iar, Veronica Soare și Robert Diaconeasa sunt amfitrionii serii și vor ghida invitații printre surprizele pregătite pe tot parcursul evenimentului. Publicul va putea, printre altele, să participe la o licitație tăcută în cadrul unei expoziții unicat de fotografie, care portretizează cauza ATCA. Portretele expuse vor putea fi licitate, atât în seara Balului, cât și după, acestea fiind începutul unei campanii de conștientizare prin intermediul artei fotografice.
Cea de-a treia ediție a Balului Bucuriei are loc vineri, pe 2 noiembrie, la Palatul Bragadiru. Biletele se pot achiziționa online pe https://www.iabilet.ro/ și în rețeaua fizică iabilet.ro. Toți banii strânși în urma acestui eveniment vor fi folosiți pentru a furniza ore de terapie copiilor cu autism sprijiniți de ATCA. Prețul unui bilet acoperă două zile de terapie pentru un copil cu tulburare de spectru autist.
Înființată în urmă cu 10 ani, ATCA s-a specializat în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist, precum și în formarea terapeuților ABA din România. Asociația are două centre de terapie în București, unde 170 de copii sunt ajutați prin terapia recuperatorie ABA și susține gratuit, din surse proprii, cursuri pentru cadre didactice și părinți din toată țara. În ultimii zece ani, ATCA a format peste 1000 de terapeuți, a oferit gratuit peste 1000 de ore de cursuri gratuite cadrelor didactice pentru integrarea copiilor cu dizabilități în școală și peste 1000 de ore de cursuri gratuite părinților cu copii cu autism.