Vineri, 25 octombrie 2019, Fundația Regală Margareta a României a organizat un nou eveniment caritabil de succes – Concertul Regal la Ateneul Român, aflat la cea de-a douăsprezecea ediție.  Protagoniștii evenimentului, soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea, au adus magia pe scenă, emoționând publicul cu o interpretare excepțională a repertoriului de operă italiană. Evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru tinerii talentați ai României, iar contribuțiile sponsorilor și donatorilor au depășit 170.000 Euro. 
 
Concertul Regal s-a desfășurat la Ateneul Român în prezența Familiei Regale a României și a reunit membri ai Corpului Diplomatic, personalități culturale, reprezentanți ai societății civile, lideri a importante companii din România, sponsori și susținători ai Fundației. 
 
În debutul concertului, discursul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, a subliniat rolul susținerii noii generații de artiști în formarea viitorului cultural al României.
 
„De peste doisprezece ani, Fundația Regală Margareta a României îi susține pe cei mai talentați tineri, din toate zonele țării - cu burse,  mentorat si promovare, pentru ca ei să devină mari artiști. Programul Tinere Talente le oferă acestora oportunitatea de a-și dezvolta potențialul creativ și de a-și exprima talentul, ajutându-i să învingă obstacolele financiare sau chiar propriile limite. Mulți dintre bursierii noștri sunt acum apreciați în lumea întreagă, ne reprezintă și ne fac mândri de performanțele lor. (...) Ne bucurăm că avem alături de noi o comunitate culturală valoroasă și suntem recunoscători celor care susțin an de an, cu generozitate, acest program național. Tinerii au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor!”, a transmis Majestatea Sa.
 
Programul muzical a oferit o selecție de arii celebre din opere de Verdi, Puccini, Leoncavallo, Mascagni, Catalani și Giordano. Sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, Orchestra Română de Tineret a acompaniat magistral cei doi soliști, ale căror voci de excepție au entuziasmat sala arhiplină a Ateneului Român. Evenimentul a inclus o expoziție cu lucrări de arte vizuale ale bursierilor, precum și vizionarea unui scurt film despre evoluția a doi tineri talentați, foști bursieri ai Fundației.
 
Organizat anual, începând din 2008, de către Fundația Regală Margareta României,  Concertul Regal Caritabil a avut loc în mod tradițional pe 25 octombrie, cu ocazia zilei de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fiecare ediție a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre.

Fondurile strânse din sponsorizările și donațiile atrase la Concertul Regal vor susține o nouă generație de bursieri, artiști aflați la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste, prin programul național Tinere Talente 2020. 
 
Parteneri: Kaufland România, Fundația Globalworth
Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, Deutek, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.
Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Forbes, Forbes Life, Cariere, Cocor Media Channel, BIZ, Historia, Insight TAROM, Zile și nopți, Revista Cultura, Radio Clasic, Capital Cultural, Ceașca de cultură, Nine O’Clock, e-cultura.info.
Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu, Evenbook, Film Experience, Phoenix Media, HR Club.
Co-producători: TVR 3, Radio România Muzical
 
***
Despre programul național Tinere Talente
Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Tineri artiști cu vârsta între 14 şi 24 de ani care studiază muzica sau artele vizuale în licee și universități din România au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. 
 
Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic.