In data de 29 septembrie 2012, Fundatia Cuvantul Intrupat va organiza o actiune de curatenie in zona Valea Orasului din Galati pentru a marca Ziua Internationala a Curateniei si pentru a incuraja spiritul civic si importanta implicarii in comunitate a fiecarei persoane.

Personal si voluntari ai fundatiei, copii, adolescenti si familii sustinute prin proiectele noastre, ne-am dat intalnire sambata, de la 9.45, la sediul nostru din strada Dogariei, numarul 111. De aici, inarmati cu saci de plastic si cu dorinta de a face cartierul in care locuim mai curat, ne vom imparti pe grupe si pe zone de lucru si, pentru cateva ore, ne vom bucura ca putem sa ne aducem contributia la a avea un oras mai frumos. De asemenea, invitam sa ni se alature firme, institutii, locuitori din zona.

“In ultimii ani, Cuvantul Intrupat s-a implicat periodic in astfel de actiuni in oras. De multe ori, cand oamenii se gandesc la acest cartier, vad in primul rand lipsuri, nevoi, saracie. Noi, in principiu, nu incepem cu ceea ce nu avem, ci cu ceea ce avem. In cartierul acesta sunt oameni. Sunt oameni harnici. Sunt oameni care vor un cartier cu care sa se mandreasca si lucram impreuna pentru a realiza aceasta dorinta. Si pentru ca nu cultivam o comunitate dependenta, reciprocitatea este una din asteptarile noastre. Daca primesti un lucru – fie o haina, fie rechizite – trebuie si sa faci ceva in schimb, sa platesti cumva. Ne-am facut un principiu in acest sens si incercam sa il aplicam in demersul nostru educativ cu copiii si nu numai. Dealtfel, ce poate fi mai relevant cand vorbim despre a-i invata pe copii, daca nu a face, a lucra, a-ti aduce aportul cot la cot cu ei ?!”, David Chronic, coordonator regional, Cuvantul Intrupat.

Vrem sa multumim conducerii Serviciului Public Ecosal Galati pentru sprijinul oferit in organizarea actiunii si altor sustinatori care, desi au tinut sa ramana anonimi, speram sa poata vedea importanta implicarii lor.
Credem ca a lucra impreuna, a intelege ca avem responsabilitati ca membri ai aceleiasi comunitati si a alege sa ni le asumam, ne va ajuta sa realizam mult mai multe decat daca am ramane pasivi sau am actiona singuri.

Pentru orice alte informatii legate de aceasta actiune, va rugam sa ne contactati la telefon 0236-411695, persoana de contact Oana Tonica, responsabil proiect “Implicat pentru un cartier curat”.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
Strada Dogariei, nr. 111, Galati
0236-411695
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com