Cele mai bune lucruri din viata .......

 
Cele mai bune lucruri din viata sunt iubirea, increderea, bucuria, curajul, ambitia, siguranta. Fiecare copil, parinte sau bunic merita sa le cunoasca. Iar pentru aceasta au nevoie de noi! 
 
Fundatia PACT (www.fundatiapact.ro) a demarat, sub sloganul “Cele mai bune lucruri din viata“, o campanie prin care isi propune sa ajute locuitorii satului romanesc sa simta cele mai bune lucruri din viata, prin atragerea de fonduri de investit in comunitate.
 
Care sunt povestile care ne-au inspirat?
 
Mihaita, Andreea si fratele lor, Raducu, traiesc intr-un sat din sudul Romaniei, unde copilaria lor este una plina de lipsuri. Ei nu se plang, nu cer dulciuri, mancare sau haine frumoase. Ei vor leagane, carusele, locuri in care sa uite de greutati, noroaie, lipsuri, spatii in care sa fie copii. Parintii si vecinii lor le-ar oferi bucurosi, daca ar avea cu ce.
 
“Ma gandeam la o astfel de actiune (cu participarea consatenilor), inspirata fiind de unele filme straine. Mi-ar fi placut ca ideea de comunitate sa fie si la noi mult mai bine dezvoltata. Locuitorii sa poata face ceva pentru localitatea lor, nu doar sa astepte autoritatile sa o faca. Imi place mie sa spun: sa facem si noi ceva pentru satul nostru, nu doar satul pentru noi", povesteste Beatrice, o casnica din Glina care a reusit sa adune satenii in jurul ideii sale de a strange gunoaiele si a amenaja spatii de agrement.
 
De ce este nevoie de ajutorul nostru?
 
In Romania, 350.000 de copii traiesc la limita saraciei,in peste un milion de familii. Ei nu cunosc bucuria copilariei, nu simt aerul cald al primaverii ravasindu-le parul cand se dau in leagane, nu ametesc in carusele. Majoritatea traiesc in mediul rural. Stim ca este o perioada dificila, dar acum este urgenta nevoia de a schimba ceva in bine, de a salva satul romanesc si pe copiii sai si ai nostri.
 
“Prin intermediul campaniei “Cele mai bune lucruri din viata” ne propunem sa atragem fonduri pentru a oferi satului romanesc ajutor fie pentru a cumpara jocuri si jucarii pentru copii sau carti pentru biblioteca satului, fie pentru a construi o casuta de lemn pentru locul de joaca, fie scule si unelte pentru reparatii, leagane, costume de dansuri populare etc. Cu acest sprijin, locuitorii din mediul rural pot rezolva singuri probleme cu care ei si copiii lor se confrunta zi de zi (lipsa apei potabile, a locurilor de joaca, a sanselor la o viata armonioasa.). Orice contributie, cat de mica, este la fel de importanta!”, declara Ruxandra Sasu, directorul executiv al Fundatiei PACT.
 
Echipa Fundatiei PACT (www.fundatiapact.ro) se implica de peste 8 ani in proiecte ce ofera o sansa celor din mediul rural sa isi construiasca singuri o viata decenta. PACT crede in acesti oameni si ii sprijina prin instruire, consultanta si finantare, pentru a le oferi copiilor ca Mihaita, Andreea si Raducu o copilarie fericita in satul lor, si a le acorda sansa unui viitor frumos, puterea de a visa la el.
 
Persoana de contact:
 
Ruxandra Sasu – director executiv FundaÅ£ia PACT
E-mail: ruxandra@fundatiapact.ro
www.fundatiapact.ro
Telefon: 031/690 09 61, Fax: 021/410 10 58
Adresa: Strada Doctor Lister, nr. 55, etaj 2, apartament 5, sector 5, cod postal 050542, Bucuresti