Fundatia Estuar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 lanseaza Gala Gesturilor de Suflet in Sanatate Mintala, Editia a VII-a. Evenimentul va avea loc in data de 18 octombrie 2012.

Fundatia Estuar impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizeaza cea de-a VII-a editie a Galei Gesturilor de Suflet in Sanatate Mintala. Evenimentul are ca scop celebrarea celor 19 ani de activitate in domeniul sanatatii mintale a Fundatiei Estuar si recompensarea celor care si-au adus contributia  in sanatatea mintala.

Gala Gesturilor de Suflet in Sanatate Mintala Editia a VII-a se va desfasura la Hotel Marriott in data de 18 octombrie 2012, incepand cu ora 18.00. Gazdele evenimentului vor fi Andreea Marin Banica si Dr. Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar.

Premiile anului 2012 vor fi acordate persoanelor publice, specilistilor, angajatorilor si voluntarilor, care in perioada 2011 -2012 au contribuit la imbunatatirea domeniului sanatatii mintale din Romania, au sustinut prin orice mijloace campanii in favoarea persoanelor cu dizabilitati sau au incadrat in munca persoane cu probleme de sanatate mintala.

Nominalizarile se pot face de catre organizatii non-guvernamentale, institutii publice, companii, colaboratori si persoane fizice pana la data de 5 octombrie 2012 pentru urmatoarele categorii:

Fii tu insuti!, Vorbeste despre tine!, Mentine legatura cu prietenii!, Implica-te!, Fii mereu activ!, Bea cu masura!, Fa lucruri noi!, Fa ceva creativ!, Relaxeaza-te!, Cere ajutor!, Supravietuieste!, Fii Voluntar!, Contributii si sponsorizari!, Reflectarea sanatatii mintale in mass media.
Inscrierile se pot face pe site-ul Galei, www.galasanatatiimintale.ro. Pot fi nominalizate firmele, organizatiile non-profit, persoanele fizice  sau institutii care:
•    Si-au adus aportul si sprijinul in cazuri care implica persoane cu probleme de sanatate mintala   in perioada propusa pentru nominalizari -  2011- 2012
•    Au oferit donatii sau sponsorizari financiare sau in natura Fundatiei Estuar
•    Au avut o contributie individuala remarcabila prin mobilizarea altor oameni, institutii si resurse, s-au remarcat ca lider in campanii de atragere de fonduri, voluntariat sau implicare sociala
•    Au desfasurat programe de strangere de fonduri in beneficiul Fundatiei Estuar si al persoanelor cu probleme de sanatate mintala.
•    Au desfasurat sau au participat la programe de voluntariat in domeniul sanatatii mintale
•    Au promovat prin diverse mijloace scris, online, TV, radio proiectele sustinute de Fundatia Estuar.

Dupa data de 5 octombrie, lista de nominalizari va fi facuta publica la sectiunea VOTEAZA de pe site-ul www.galasanatatiimintale.ro.

Un alt moment important din cadrul acestui eveniment este Licitatia a 19 obiecte care apartin unor personalitati din Romania printre care: Dr. Cristian Andrei, Andreea Marin Banica, Anca Rusu, Victor Ciutacu, Maria Dragomiroiu, Liza Panait, Mirabela Dauer, Andreea Raducanu, Marian Ionescu. In urma licitatiei banii stransi vor merge catre centrele sociale Estuar din Bucuresti, Cluj , Ploiesti si Giurgiu.

Gala Gesturilor de Suflet in Sanatate Mintala este un eveniment organizat de Fundatia Estuar impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Pentru mai multe detalii despre eveniment va rugam sa accesati site-ul www.galasanatatiimintale.ro.

***
Despre Fundatia Estuar

Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 pentru a oferi optiuni si alternative sociale adultilor cu probleme de sanatate mintala, in vederea reintegrarii lor in comunitatea romaneasca.

Fundatia Estuar ofera in cadrul celor patru centre sociale din Bucuresti, Cluj, Ploiesti si Giurgiu si a Filialei din  Botosani servicii de consiliere si informare, servicii de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala, servicii locative si consiliere la domiciliu.

Despre problemele de sanatate mintala
Sanatatea mintala este acel echilibru emotional, care te ajuta sa treci peste problemele care pot aparea in viata ta, este capacitatea de a construi relatii de afectiune cu ceilalti si puterea de a cere ajutorul atunci cand ai nevoie. Datele oficiale arata ca unul din trei oameni pot trai tulburari mintale pe parcursul vietii. Boala psihica se situeaza la nivelul bolilor cardiovasculare si are o incidenta de trei ori mai mare decat cancerul. Multi dintre cei ale caror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric. Dintre cei diagnosticati cu probleme de sanatate mintala, 99 % continua sa traiasca in comunitate, restul necesitand internarea intr-un spital. Cele mai frecvente probleme de sanatate mintala sunt depresia si anxietatea.


Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati Fundatia Estuar la numarul de telefon 0758/ 119 329 sau la email Alexandra.lazar@estuar.org, persoana de contact Alexandra Lazar, Responsabil PR & Marketing