Inscrierile in competitia Galei Societatii Civile, proiectul care promoveaza si premiaza activitatea sectorului non-profit, se desfasoara in perioada 8 februarie - 22 martie 2010. Inscrierile se realizeaza online, pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro. Dupa inscrierea proiectelor in competitie, acestea vor fi evaluate de catre un juriu de exceptie format din: cercetatori, specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, jurnalisti, lideri si formatori de opinie.

Gala Societatii Civile, un proiect Millenium Communications, este prima competitie din Romania care premiaza si promoveaza cele mai bune proiecte derulate de organizatiile neguvernamentale. In competitie se pot inscrie asociatii sau fundatii, grupuri de initiativa si persoane fizice din Romania. Sunt eligibile proiectele care s-au finalizat pana pe 15 ianuarie 2010, care au fost initiate in anul 2008 sau 2009, care au rezultate cuantificabile si demonstrabile.

„Gala Societatii Civile este un proiect care a ajuns la cea de-a opta editie, iar aceasta continuitate inseamna ca proiectul raspunde unor nevoi reale pe care le are sectorul neguvernamental si ca actiunile noastre de pana acum si-au atins scopul. Gala Societatii Civile traieste si e mai pregatita ca oricand sa gaseasca <<Binele>>, sa-l aplaude si sa-l arate si celorlalti. Toate astea in speranta ca, o data aduse in prim-plan, faptele bune inspira alte fapte bune si ca, astfel, vom reusi sa cream un mecanism capabil sa se autosustina. Pentru ca acesta este scopul final al Galei Societatii Civile. Si proiectul va continua sa traiasca pana cand acest tel va fi atins.” spune Andrei Bortun, initiatorul Galei Societatii Civile, Director general Millenium Communications.

Competitia este structurata in patru categorii si opt sectiuni: Educatie si cercetare, Arta si cultura, Apararea drepturilor individuale/colective, Comportament civic si participare publica, Sanatate, Servicii sociale pentru categorii defavorizate, Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala.

Pe langa cele patru categorii de mai sus, exista si una speciala - Buget - / Eficienta +. Aceasta este destinata proiectelor care isi ating obiectivele planificate cu un consum redus de resurse financiare, remarcandu-se prin implicarea voluntarilor sau a altor resurse non-financiare (comunitatea locala, beneficiari). La aceasta categorie pot fi incadrate proiectele inscrise intr-una din categoriile mai sus mentionate, care au fost derulate cu fonduri cuprinse intre 0 si 4 000 RON.

Juriul categoriei A, formata din sectiunile Educatie si cercetare si Arta si Cultura este alcatuit din: Laura Grunberg - Coordonator programe – Centrul European UNESCO pentru Invatamant Superior (UNESCO-CEPES); Aurora Liiceanu - Cercetator stiintific senior - Institutul de Filosofie si Psihologie "Constantin Radulescu-Motru" al Academiei Romane; Dragos Preda -  Vicepresedinte Relatii externe - Liga Studentilor Romani din Strainatate; Catalin Stefanescu - Realizator si moderator - TVR 1; Mircea Toma - Agentia de Monitorizare a Presei, Sef Birou Social-Politic - Academia Catavencu; Luciana Simona Velea - Cercetator Stiintific Principal - Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Proiectele inscrise in categoria B, la sectiunile Apararea drepturilor individuale/ colective & Comportament civic si participare publica vor fi jurizate de catre: Alexandru Lazescu – Presedinte Colegiului Editorial - Ziarul de Iasi; Luca Niculescu – Redactor sef - RFI Romania; Ruxandra Sararu - Director de Comunicare si Marketing - Radio Romania; Ionut Sibian – Director - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile; Marian Voicu - Jurnalist, realizator si prezentator emisiuni - Europa FM, TVR.
 
Pentru categoria C, sectiunile Sanatate si Servicii sociale pentru categorii defavorizate juriul va fi alcatuit din: Raed Arafat – Medic Coordonator - Statia SMURD Tirgu Mures, Subsecretar de stat - Ministerul Sanatatii; Dana Deac -  TVR 1; Andreea Marin Banica - Jurnalist de televiziune, Director Editorial - "Business Woman"; Dumitru Sandu - Profesor - Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti; Liana Stanciu - Realizator, prezentator si redactor - B1 TV si Magic FM; Val Valcu - Redactor sef - Gardianul, Presedinte - Asociatia Jurnalistilor din Domeniul Medical;

Categoria D, alcatuita din sectiunile Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala va fi jurizata de: Cosmin Alexandru - Managing Partner - B&P Brandivia, Presedinte - Asociatia Erudio; Corneliu Belciug - Jurnalist - Green Report; Alexandra Gatej - Consilier prezidential, Departamentul Mediul de Afaceri Intern si International; Calin Georgescu – Director executiv - Centrul National pentru Dezvoltare Durabila; Victor Kapra - Jurnalist freelance si consultant online; Robert Turcescu -  Realizator si moderator - Realitatea TV.

Mai multe detalii despre criteriile si procesul de jurizare puteti afla accesand sectiunea Ghidul de jurizare.

La editia anterioara a Galei Societatii Civile au fost  inscrise in competitie 174 de proiecte, un numar record fata de editiile precedente. Proiectele participante au atras fonduri in valoare de aproximativ 21 de milioane de euro. Marele premiu al celei de-a VII-a editii a Galei Societatii Civile a revenit Asociatiei Kogayon pentru proiectul “Stop vanatorii in parcurile nationale”, proiect castigator de asemenea, si la sectiunea "Protectia mediului" si la categoria "Buget - / Eficienta +". Mai multe informatii despre competitia de anul acesta puteti gasi pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
Laura Banica
laura.banica@millcomm.ro
0730.025.819