Gala Twin Art s-a nascut primavara, pentru ca luna martie are energia si forta inceputurilor, pentru ca parfumul de frezii se asorteaza cu vioara lui Alexandru Tomescu, dar mai ales pentru ca, de 15 primaveri, Fundatiei Hope and Homes for Children Romania reformeaza sistemul de protectie a copilului. Pana acum, HHC Romania a inchis peste de 40 de institutii de tip mamut in care traiau 5069 de copii, care astazi au parte de o viata de familie. Pana in 2020 HHC Romania si-a propus sa inchida toate orfelinatele din Romania si fiecare copil salvat sa fie mutat intr-un mediu cat mai apropiat de o familie. In tara mai sunt de inchis 159 de centre de plasament in care traiesc 8.721 de copii.
 
Alaturi de jurnalista Amalia Enache,  prezentatoarea Galei Twin Art, pe scena Ateneului Roman, in data de 26 martie, incepand cu ora 19.00, vor fi prezenti: printesa Marina Sturdza (patron al organizatiei HHC Romania), violonistul Alexandru Tomescu, muzicianul Zoli Toth, cvartetul Ad Libitum, pianistul Andrei Licaret, actorul Mircea Diaconu si scriitorii Filip si Matei Florian. Biletele la gala costa 80 sau 100 de lei si pot fi achizitionate de aici.
 
Stiai ca astazi in Romania din sase in sase ore un bebelus este abandonat in maternitate? Ca aproape 97% dintre copiii din orfelinate nu sunt, de fapt, orfani, ci provin din familii care nu si-au mai permis sa aiba grija de ei, dar care viseaza ca intr-o zi ii vor putea lua acasa? Ca exista inca orfelinate unde copiii locuiesc in camere cu mai mult de 40 de paturi?
 
Gala Twin Art din 26 martie de la Ateneul Roman nu va fi despre violenta si abuzuri, ci despre copilarie si familie. Lipsa unei familii nu afecteaza doar un procent din copiii abandonati, ci ii afecteaza pe toti in egala masura, iar efectele nu sunt la fel de vizibile ca in cazul violentei fizice, dar, de multe ori, lasa traume mai adanci si mai tulburatoare.
 
O casa, o familie si amintiri pentru fiecare copil!
Daca inchizi ochii, poti sa te vezi copil? Probabil ca da. Copiii abandonati, cand cresc, habar nu au cum aratau cand erau copii, pentru ca nimeni nu s-a gandit sa le faca o fotografie. Copilariile traite la comun, in dormitoare de 40 de paturi si tricouri distribuite la intamplare dimineata, nu lasa amintiri. Lasa doar un gol ce nu se umple niciodata. 
 
HHC Romania, prin programele sale, nu ofera doar o casa si o familie copiilor abandonati din Romania. Ci le ofera dreptul la amintiri. 
 
De aceea, HHC Romania a facut o galerie din amintirile din copilarie donate de zeci de persoane publice. Aceasta galerie se vrea a fi un manifest care sa arate ca ceea ce copiilor institutionalizati le lipseste cel mai mult, nu sunt chestiunile materiale, ci dragostea in cele mai cotidiene forme de manifestare. Ca uneori este nevoie de foarte putin pentru a-i face fericiti. Ceea ce pare foarte putin pentru unii, pentru altii este totul. Tot ce nu au. O familie.
 
Biletele pot fi achizitionate de pe www.bilete.ro, iar banii vor merge catre finantarea proiectelor HHC Romania. Mai multe detalii pe site-ul twinart.hhcromania.org.