Datorita partenerilor media si cu sprijinul a 187 de companii, s-a strins suma de 1.618.000 de lei, cu 59% mai mult decit in anul precedent, ce va ajuta HOSPICE sa ofere 3.150 de vizite de ingrijire la domiciliul pacientilor, 3.200 de zile de internare in unitatea cu paturi pentru 228 de pacienti si 3.320 de vizite in centrul de zi pentru copiii si adultii care sufera de boli incurabile.
Campania ’’Dorinta de Craciun’’ din decembrie 2014 s-a adresat companiilor care au avut posibilitatea legala sa sponsorizeze organizatiile non-profit. Legea sponsorizarii si Codul Fiscal permit societatilor comerciale sa investeasca in dezvoltarea societatii romanesti, fara niciun pentru ele. Acestea pot directiona pina la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale – in limita a 0,3% din cifra de afaceri – suma ce se scade din impozitul pe profit de plata.De asemenea, in cadrul campaniei, fundatia HOSPICE Casa Sperantei si AlTreileaSector.ro, in parteneriat cu EY Romania, au organizat un eveniment de presa pentru a prezenta cifre concrete in ceea ce priveste utilizarea Legii Sponsorizarii si pentru a oferi o privire de ansamblu asupra acestei prevederi fiscale.
Conform datelor ANAF, in 2013, 191.691 de societati comerciale au inregistrat profit in Romania. Daca toate acestea ar fi directionat catre sectorul nonprofit suma maxima prevazuta de lege - pina la 2,3 miliarde de lei (525 milioane de euro) - ar fi putut sustine domenii cheie precum sanatatea, mediul si educatia. Totusi, doar 16% dintre societatile comerciale (30.651) au ales sa foloseasca facilitatea fiscala prevazuta in Legea Sponsorizarii, suma distribuita catre ONG-uri fiind de 523 milioane de lei (118 milioane de euro), adica doar 22% din potentialul maxim.
Cu 525 de milioane de euro directionate de mediul de afaceri catre ONG-uri s-ar putea realiza, concomitent, in fiecare an, proiecte cu impact major in comunitatile din Romania, cum ar fi:
# 17.500 de hectare de terenuri degradate s-ar tranforma in paduri. In 5 ani, in Teleorman, 20% din suprafata judetului ar fi impadurita;
# 31 de centre de ingrijiri paliative ar fi construite in Romania, care sa ofere servicii gratuite pentru 61.000 persoane cu boli incurabile. Acoperirea pentru acest tip de servicii ar creste, la nivel national, de la 6% la 45%;
# Peste 800.000 de adolescenti din Romania ar fi sustinuti sa se implice in proiecte de educatie in urmatorii cinci ani.
Pentru a asigura continuitate serviciilor pe care fundatia HOSPICE Casa Sperantei le ofera gratuit de 23 de ani, organizatia se bazeaza pe sprijinul comunitatii. Companiile pot sa ofere sponsorizari cu scopul de a sustine serviciile oferite de HOSPICE la fiecare sfirsit de trimestru fiscal. Mai multe informatii puteti gasi accesind pagina http://20.hospice.ro/.
Multumim mult echipei care a contribuit in mod voluntar la producerea clipului video al campaniei: Corina Danila - prezentator TVR2 si imaginea de campanie, Toader Paun - realizator Radio EuropaFM, Vultureanu Alexandra – Leila, Raluca Spodaru, Ioana Chelaru - voce, Mihnea Chelariu - sunet, Vlad Bender si Iulian Danciu - imagine, Doina Zavadschi - montaj si Ion Andrei Puican - regie.
Multumim de asemenea companiilor care au sprijinit aceasta campanile oferind sponsorizari. Puteti viziona lista completa la adresa http://20.hospice.ro/#counter
De asemenea dorim sa multumim partenerilor media care au sprijinit aceasta campanile. Puteti viziona lista completa la adresa http://20.hospice.ro/#institutii-partenere
***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. (www.hospice.ro)
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.
HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.
Contact media:
Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare, daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402