Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a organizat in perioada 23-29 septembrie editia a doua a proiectului Strada Copiilor, in cadrul festivalului cultural in aer liber Strada de C’Arte.

Timp de o saptamana, echipa IMDD i-a intampinat pe copii cu ateliere inedite (imprimare pe material textile, modelaj in lut, pictura, colaj, desen, lectura), lansarea CDului Doinei Lavric- “Povesti din Bucovina” si dezbaterea “Educatie la firul ierbii” –editia a IV-a. Pe tot parcursul evenimentului s-a desfasurat campania de donare de carti “Fiecare copil merita sa citeasca- Doneaza o carte!”. Printre personalitatile prezente la Strada Copiilor s-au aflat: Grigore Lese, Iulia Gorneanu, Luminita Tuca, Virgil Parghel, Giulian Dumitriu, Alexandra Buduru, Georgiana Tudor si multi altii. Accesul la toate activitatile din program a fost gratuit. Peste 1000 de copii si parinti au luat parte la activitatile de pe Strada Copiilor.


Strada Boteanu s-a transformat in Strada Copiilor, oferindu-le celor mici si celor mari o alternativa educativa la petrecera timpului liber impreuna. Astfel, Strada Copiilor a debutat cu o serie de ateliere aparte: modelaj in lut - coordonat de sculptorul Giulian Dumitriu, imprimare pe materiale textile - coordonat de Alexandra Buduru  si Georgiana Tudor- absolvente UNARTE- Facultatea de Arte Decorative si Design,  colaj – coordonat de pictorul Virgil Parghel, desen si pictura. Toti participanti au fost recompensati cu premii si diplome.
Anul acesta, alaturi de activitatile de mai sus, IMDD a  organizat si o serie de evenimente:

•    Lansarea CD-ului Doinei Lavric,”Povesti din Bucovina”. Doina Lavric, interpreta de muzica tradiÅ£ionala, a adus prin cantec si versuri traditionale lumea povestilor din Bucovina mai aproape de tinerii spectatori. Invitatul special al lansarii a fost Grigore Lese. Acesta le-a subliniat celor prezenti: “Cand punem muzica pe CD, ea moare pentru o clipa. Noi nu interpretam muzica, nu o ʽtraducemʼ, ci o citim“, ulterior oferindu-i un dar de suflet Doinei Lavric: „Zisul meu e cantare si vreau sa ii fac un dar Doinei, pe care o rog sa pastreze cantecul.“

•    Lectura la iarba verde. Timp de doua ore, cei mici, dar si cei mari au putut asculta si reasculta povestile copilariei, in lectura Luminitei Tuca, editor Jurnalul National.

•    Campania “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”. Anul acesta Strada Copiilor a fost si gazda casutei de donatii, parte a campaniei de donare de carti initiate de IMDD. . In perioada festivalului, s-au strans peste 1000 de carti, oferite deopotriva de copii care au fost la evenimente, dar si de personalitati publice, librarii, organizatii etc. Biblioteca Central Universitara ”Carol I” si Librariile Carturesti s-au alaturat campaniei. Toate cartile stranse vor fi donate catre doua organizatii nonguvernamentale: Asociatia Sfantul Stelian si o organizatie pe care prietenii IMDD de pe Facebook au propus-o.

•    Dezbaterea Educatie la firul ierbii, editia a IV-a, cu tema “Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam? “. Tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani au putut intra in dialog cu Liviu Mihaiu - Presedinte Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Robert Marin – Arhitect, Raul Pop - Director de programe Ecoteca si Andreea Stoiciu - Director IMDD. Moderatorul evenimentului a fost Conf. Univ. Dr. Mireille Radoi, Director General Biblioteca Central Universitara “Carol I”.  Dezbaterea a adus in centrul discutiei importanta implicarii fiecaruia in protejarea mediului, a educatiei pentru mediu, modalitati simple de a deveni mai responsabili fata de societate, arhitectura urbana, rolul institutiilor in gestionarea activitatilor daunatoare etc.

Informatii si detalii despre program si despre derularea activitatilor pot fi regasite pe www.stradadecarte.ro si www.imdd.ro, dar si pe Facebook, pe  http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.
 
Istoric Strada Copiilor
Institutul de Management si Dezvoltare Durabila a organizat in perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011 Strada Copiilor, in cadrul celui mai mare festival cultural in aer liber, Strada De C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”. In perioada mentionata, strada C.A. Rosetti a fost inchisa pentru trafic si deschisa copiilor si parintilor, care s-au putut implica in ateliere si concursuri de desen, pictura, scriere creativa, modelaj din plastilina si desen pe tricouri. Toate creatiile copiilor au fost recompensate cu premii si multa veselie.
Strada Copiilor a fost un eveniment de succes, care a adus in acelasi loc cateva sute de copii si parinti doritori sa petreaca timpul in aer liber, intr-un mod creativ si plin de surprize. Primele doua zile au fost marcate de atelierele si concursurile de desen, pictura si scriere creativa, avand drept teme “Care este personajul tau preferat?“ si “Care este locul de joaca preferat?”. Raspunsurile si creatiile micilor artisti au fost pe cat de pline de imaginatie, pe atat de artistic realizate. Nici parintii si bunicii nu au fost uitati, ei putand sa se inscrie la concursul pe echipe si sa realizeze impreuna cu cei mici desene si picturi pe panouri.
Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.

Sponsori ai evenimentului Strada de C’Arte:Orange, UniCredit Țiriac Bank, eMAG, Carpatcement, EximBank.

Promovat de: Radio Guerilla, RomaniaTV.
Parteneri strategici:Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Tecon, Tiger Security, Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania.

Parteneri media: 24 FUN, Antonescu PR&Consulting, 360 Revolution, Agentia de Carte, Metropotam.


Contact
Irina Draghici, Project Manager, office@imdd.ro / 0736626837
Steliana Moraru, PR Manager, office@imdd.ro / 0785263769