In cadrul campaniei ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE”doamna Mihaela Popa, candidat USL pentru Senatul Romaniei, a vizitat Centrul National de Economie Sociala ADV Romania pentru a afla informatii referitoare la modul in care poate fi sprijinita incluziunea persoanelor cu dizabilitati.

Candidatului i-a fost prezentata evolutia cazurilor unor angajati cu dizabilitati dintre cei 35 salariati in prezent, activitatea pe care o realizeaza in unitatea protejata autorizata Util Deco, stadiul rambursarilor banilor pe proiectele europene implementate de ADV Romania, proiectul de lege a economiei sociale aflat in dezbatere la minister, precum si noile produse realizate la Util Deco.

„Doamna Mihaela Popa cunoaste inca de la inaugurare activitatea Centrului National de Economie Sociala si a sustinut si in trecut ca senator initiative legislative ale ADV Romania, fiind familiarizata cu activitatea din organizatia noastra. I-am adresat invitatia, asemenea tuturor candidatilor la alegerile din decembrie 2012, pentru ca dorim ca in viitor, daca va fi senator, doamna Popa sa sprijine incluziunea persoanelor cu dizabilitati si dezvoltarea economiei sociale in Romania” - a precizat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania. 

Doamna Popa a declarat cu prilejul vizitei ca stie ca "legislația privind integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilitati trebuie imbunatatita si corelata cu Conventia ONU privind drepturile acestor persoane, conventie care a fost ratificata si de catre Romania. Aceste persoane fac lucruri minunate: obiecte decorative, confectii si tricotaje, brosuri, pliante, fotografii, etc. Am apelat si eu la serviciile lor si le recomand tuturor prietenilor si colegilor sa facă la fel. Ceea ce se face in aceste ateliere este un exemplu de buna practica, care ar trebui sa fie preluat la nivel național."- a sustinut dna M. Popa.

Pana in prezent, in cadrul Campaniei “CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE “ au vizitat centrul nostru dl Cristian Adomnitei - presedintele CJ Iasi, dl Marius Danga – viceprimar munc. Iasi, dl Catalin Ivan - europarlamentar, dl Gheorghe Emacu - candidat USL la Camera Deputatilor si dna Camelia Margareta Bogdanici - candidat ARD la Camera Deputatilor.

Asteptam confirmarea dl. Teodor Baconschi - candidat din colegiu in care se afla Centrul National de Economie Sociala – de a onora invitatia adresata si a cunoaste activitatea fundatiei.

Detalii cu privire la campanie pot fi oferite de doamna Mihaela Munteanu, Director de Dezvoltare si Comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .