Persoanele care întâmpină probleme ce țin de accesibilitatea arhitecturală pot face sesizări și petiții către autorități prin aplicația mobilă Panoul de Bord. Aceasta se poate descărca gratuit pentru sistemele de operare Android și iOS.
 
În cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, aplicația Panoul de Bord a fost dezvoltată prin adăugarea unei categorii noi de sesizări numită Dizabilitate și Incluziune. Primul tip de sesizări din această categorie se numește Accesibilitate. Prin această opțiune pot fi trimise sesizări și petiții de către persoanele cu și fără dizabilități care remarcă probleme legate de lipsa accesibilității. 
 
Sesizările și petițiile făcute de cetățeni privind problemele de accesibilitate sunt direcționate către Agențiile Județene de Plăți și Inspecție Socială, pentru a se lua măsuri în vederea remedierii acestora. 
 
Prin aplicația Panoul de Bord, persoanele cu dizabilități vor putea să semnaleze mai ușor problemele de accesibilitate cu care se confruntă în viața de zi cu zi și care constituie bariere majore pentru incluziunea lor socială.
 
În anul 2020, din cele aproape 3000 de descărcări ale aplicației Panoul de Bord au fost depuse aproape 700 de sesizări către instituțiile publice din România. Dintre acestea, procentul de rezolvare raportat de către cei care au depus petiții a depășit 6%.
 
Pentru perioada următoare ne propunem să dezvoltăm alte trei tipuri de sesizări în categoria Dizabilitate și incluziune, care pot acoperi alte domenii de interes pentru persoanele cu dizabilități precum echipamentele de mobilitate și asistive, educație sau angajare. 
 
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.
 
***
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. 
 
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilități din România. 
 
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017,  preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei.