Facem Revoluția Incluziunii. Punem capăt discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale: Arcul de Triumf și Comitetul Olimpic și Sportiv Român se alătură eforturilor globale de sprijin și vor fi iluminate în roșu în semn de incluziune. Sportivii Special Olympics din România transmit mesajul incluziunii printr-un lanț uman la sediul COSR, iar imagini ale campionilor Special Olympics România vor rula pe magazinul Cocor.
 
Două dintre edificiile reprezentative ale Bucureștilor, respectiv Arcul de Triumf și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, vor fi iluminate în roșu, vineri, 19 iulie a.c., în intervalul orar 21.00 – 24.00, în semn de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Acestea se alătură reperelor culturale din întreaga lume, cum ar fi Cascada Niagara sau Palatul de Bellas Artes din Mexic.
 
Evenimentul marchează 51 de ani de când mișcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru crearea unei societăți incluzive. Sportivii Special Olympics vor întări mesajul de incluziune socială printr-un lanț uman pe care îl vor forma în curtea COSR (B-dul Mărăști nr. 20 A), vineri, 19 iulie, la ora 21.00.
 
Nu în ultimul rând, pe tot parcursul zilei de vineri, un videoclip de prezentare a câtorva dintre sportivii Special Olympics, campioni naționali și mondiali va rula pe cele 12 ecrane ale centrului comercial Cocor.
 
”Incluziunea socială prin sport reprezintă cea mai firească și mai accesibilă cale pentru o evoluție benefică a societății contemporane” a declarat Viorel Mocanu, directorul sportiv al Special Olympics România.
 
Pe lângă cele două clădiri simbol ale Bucureștilor, alte edificii din întreaga lume vor lua parte la inițiativa „Iluminare pentru incluziune”. Culoarea roșie afișată poartă mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni.  
 
„Iluminare pentru incluziune” face parte din evenimentul aniversar al mișcării Special Olympics, care a marcat în iulie 2018 aniversarea a 50 de ani de activitate prin Iluminarea a 225 de clădiri obiective turistice, iar în 2019 prin Iluminarea altor clădiri patrimoniu din întreaga lume.
 
Sport Unificat: Tineri Prieteni și Voluntari se întâlnesc cu sportivii Special Olympics
În România, aniversarea de 51 de ani va fi marcată printr-un eveniment de sport unificat, organizat vineri, 19 iulie, de la ora 19, la stadionul Iolanda Balaș Soter din București (Aleea Primo Nebiolo 2). Sportivii Special Olympics multiplu medaliați la competiții locale și internaționale se vor întâlni pe terenul de sport cu voluntari fără dizabilități intelectuale, celebrând astfel mesajul Special Olympics la nivel global, acela de a face #RevolutiaIncluziunii. Pe rețelele de socializare a fost încurajată în acest an semnarea unei Petiții prin care fiecare om își poate exprima acordul de Includere a persoanelor cu Dizabilități Intelectuale.

l Semnează petiția
 
Evenimentul va marca și închiderea unuia dintre proiectele Youth Activation (Activarea Tinerilor), finanțat de Special Olympics Internațional. Momentul de Iluminare al sediului Comitetului Olimpic și Sportiv Român a fost sprijinit de Asociația Română pentru Iluminat, iar jocurile de Sport Unificat s-au desfășurat cu sprijinul Federației Române de Atletism.

Partenerul tehnic al evenimentului este Hervis Sports
 
#InclusionRevolution #ChooseToInclude #YouthActivation #Hervis #SpecialOlympicsRomania 

***
Despre Special Olympics Romania
 
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. 
 
Mulțumim Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic (din cadrul Primăriei Capitalei) pentru Acordul de a ilumina monumentul Arcul de Triumf în culoarea roșie și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru permisiunea de a ilumina această clădire. Suntem recunoscători Centrului Comercial Cocor pentru amabilitatea de a furniza imagini cu sportivii Special Olympics România.