Asociația CONIL a desfășurat în data de 4.05.2022 cea de-a doua ediție a mult îndrăgitei campanii "Mama, supereroina mea!", o zi de răsfăț bine-meritat și consiliere psihologică pentru mămicile copiilor cu nevoi speciale ai Lumii CONIL!

La inițiativa Adelei Hanafi, fondatoarea CONIL, în luna martie a acestui an a fost demarat un proiect de suflet, dedicat mamelor copiilor cu nevoi speciale. De cele mai multe ori, mamele copiilor speciali sunt nevoite să renunțe la foarte multe lucruri pentru copiii lor: activități relaxante, hobby-uri, orice tip de răsfăț... Aceste mame uită zi de zi de ele însele, dedicând fiecare moment recuperării copiilor lor.

Campania "Mama, supereroina mea" este planificată pe o perioadă de 12 luni, timp în care Asociația CONIL va organiza evenimente lunare pline de răsfăț, sprijin emotional și activități distractive pentru mamele speciale din comunitate.

Ediția a-II-a a campaniei "Mama, supereroina mea" desfășurată în 4 mai 2022 la Centrul Multifuncțional CONIL, i-a avut ca parteneri pe oamenii inimoși de la Acuarello. În generoasa locație a Centrului CONIL, mamele supereroine au pictat alături de micuții lor pe cele mai frumoase tablouri pe numere oferite cu generozitate de Acuarello.

”A fost o reală bucurie să am ocazia de a picta alături de mamele eroine și acești copii deosebiți. Pictura în esență reprezintă o terapie, iar tehnica picturii pe numere, această nouă formă de artă pentru începători, îi poate ajuta pe copii la dezvoltarea răbdării, concentrării, atenției. La atelierul de picture realizat împreună am adus zâmbete și culoare de la mic la mare!Pentru mine, proiectul Asociației CONIL Mama, Supereroina mea! a devenit un proiect de suflet. Mulțumesc echipei CONIL pentru invitație! La cât mai multe zâmbete colorate împreună!” – ne spune Loredana Micheten, fondator Acuarello.

Într-o atmosferă caldă și relaxantă, au prins viață cele mai frumoase și valoroase tablouri, cele realizate de mămici alături de puiuții lor. La eveniment au participat și două dintre mămicile supereroine refugiate din calea războiului din Ucraina, alături de cei patru copii ai lor, găzduite în Căsuța Speranței CONIL.

Tablourile realizate cu atâta trudă și emoție vor juca un rol important pentru toți copilașii speciali ai Lumii CONIL, ele urmând a fi scoase la licitație în cadrul unui eveniment mult așteptat, pe care Asociația CONIL urmează să-l anunțe. Întreaga sumă obținută va fi folosită pentru asigurarea de programe de recuperare pentru copiii cu nevoi speciale ai Lumii CONIL.

Asociația CONIL dorește să le mulțumească partenerilor Acuarello pentru momentul plin de zâmbete și culoare trăit de mămicile supereroine CONIL. Dacă și tu vrei să te alături proiectului nostru, susținând una din edițiile viitoare ale proiectului "Mama, supereroina mea", sună la 0784-412-222 sau dă-ne un email la office@conil.ro




***



Despre Acuarello
Oricine poate deveni artist! Pictura pe numere Acuarello este o experiență unică prin care poți realiza propria operă de artă, chiar dacă nu ai talent la desen. Pictând, ne putem dezvolta capacitatea de concentrare, îndemânare și de a ne exprima emoțiile printr-o modalitate nouă de relaxare. Setul poate fi un cadou ideal atât pentru adulți cât și pentru copii, fiind o activitate inedită de dezvoltare a laturei artistice.
Setul Acuarello conține o pânză de bumbac încadrată pe o ramă de lemn, ce reprezintă o imagine, care este împărțită pe zone în mai multe numere, culori acrilice și 3 pensule de diferite dimensiuni. Fiecare zonă este marcată cu numere ce corespund unei anumite culori. Completați fiecare zonă și în cele din urmă imaginea se va contura ca un tablou finit.
Pictura pe numere a luat naștere în anul 1950 în Detroit și a fost dezvoltată de către Max S. Klein, un inginer și Dan Robbins, un artist comercial. În 2011 la celebrarea a 60 de ani de când a luat naștere pictura pe numere, a fost inaugurată cea mai mare expoziție de picturi de numere în Muzeul de Arta Modernă din New York. De atunci și până în prezent conceptul a luat amploare în întreaga lume, fiind acum prezent și în România.


Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa Adelei Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități. Misiunea Asociației CONIL: bazată pe conceptul de educație incluzivă, CONIL ia naștere din dorința de a da o șansă tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect. Viziunea CONIL: fiecare copil este o LUME iar noi luptăm de peste 11 ani pentru o societate tolerantă, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite!

CONIL înseamnă mai mult decât o asociație înființată pentru a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale. CONIL înseamnă, deja de 11 ani, o șansă reală la o viată aproape normală pentru copiii cu nevoi speciale. CONIL înseamnă mii de copii cu autism pe care îi educăm, cu care facem terapie, pe care îi integrăm. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru viitor pentru miile de familii care se confruntă cu problema tulburărilor din spectrul autismului. CONIL înseamnă sute de mii de gânduri bune, zâmbete și câteodată și lacrimi, înseamnă empatie, înțelegere și șanse egale. În termeni strict juridici suntem o organizație non-guvernamentală înființată în 2010, al cărei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități. Însă viața ne-a arătat că nu se rezuma totul la o încadrare juridică, așa că nouă ne place să ne definim ca “furnizori oficiali de zâmbete” pentru copiii cu dizabilități și familiile lor.