În perioada 1-8 noiembrie 2017, Asociația The Social Incubator organizează expoziția „Viața mea prin ochii tăi: O incursiune fotografică în viața tinerilor instituționalizați din România”. Expoziția încununează proiectul cu același nume, în cadrul căruia tineri din București care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului au participat la un program intensiv de fotografie livrat de o echipă de 6 fotografi profesioniști, membri ai Asociației Fotografilor de Concerte - #FIND_US. Expoziția va fi găzduită, cu generozitate, de Café Verona.

Scopul proiectului este creșterea nivelului de educație culturală (în general) și de educație în domeniul artelor vizuale (în particular) în rândul tinerilor instituționalizați din România. În plus, deschiderea porților către viețile lor de zi cu zi, prin intermediul imaginilor create în cadrul proiectului, va încuraja conștientizarea mai acută de către publicul larg a problemelor sociale cu care se confruntă acești tineri.
 
„Am ajuns la finalul unui proiect reprezentativ pentru Asociația The Social Incubator, care se concretizează în această expoziție impresionantă de fotografii ale tinerilor pe care îi sprijinim prin programele noastre. Este o ocazie minunată de a lua contact cu lumea lor și de a vedea realitatea așa cum o percep ei. Lucrările reprezintă foarte clar dorințele, idealurile și visurile acestor tineri. Suntem mândri de parcursul lor în cadrul acestui proiect și ne bucurăm nespus că avem ocazia să prezentăm comunității creațiile lor.”, spune Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.
 
„Am fost surprinși în mod plăcut de fotografiile tinerilor și de implicarea lor în acest proiect. La expoziție veți vedea viața lor din perspective diverse și diferite, dar și un alt mod de a privi lumea care ne înconjoară.”, adaugă Cezar Cazan, Membru Fondator al Asociației Fotografilor de Concerte - #FIND_US.
 
Proiectul a început în luna august 2017 și a constat în prezentarea conceptelor de bază ale fotografiei și aprofundarea diferitelor stiluri de fotografie prin ateliere teoretice și practice, vizite exploratorii și sesiuni libere de fotografie. Lucrările prezentate la expoziție sunt rezultatul muncii tinerilor în cadrul proiectului și reprezintă o fereastră directă către lumea și realitatea lor de zi cu zi. 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1-8 noiembrie 2017, la Café Verona. ll Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 2 noiembrie 2017, începând cu ora 19:00, la Café Verona.
 
***
Despre Asociația The Social Incubator
Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit înființată în 2014 de către un grup de profesioniști și prieteni care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba despre tineri din centre de plasament, vârstnici, femei în situații de risc sau alte categorii marginalizate din punct de vedere economic sau social. Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative. Inițiativele organizației respectă patru principii directoare: impactul social trebuie să fie direct, sustenabil, scalabil la nivel național și obținut prin soluții noi, creative.
 
Despre Asociația #FIND_US - Asociația Fotografilor de Concert
Asociația Fotografilor de Concerte - #FIND_US a luat ființă la sfârșitul anului 2015, pentru a ajuta fotografii afectați de tragedia din Colectiv și pentru a reprezenta fotografii de concert în relația cu organizatorii de evenimente. #FIND_US este o asociație care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public, având ca scop organizarea de expoziții și evenimente în domeniul fotografiei de concert și a fotografiei în general. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.
 
 
* Proiectul este susținut de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei tematice „Educație prin cultură”.
** Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.