Competitia MANIFESTO face legatura intre liceeni si profesionistii in managementul proiectelor printr-o platforma educationala si o serie de tutoriale video prezentate de profesionistii ING Bank Romania.

In perioada 12 noiembrie - 12 decembrie, competitia de proiecte MANIFESTO, parte a programului educational Cluburile de Film Manifesto, aduce la viata idei de schimbare sociala venite din partea liceenilor si profesorilor din toata tara, printr-un concurs de finantare a proiectelor. Competitia pune la bataie 2000 de euro pentru 3 proiecte care reusesc sa gaseasca o solutie de impact la problemele comunitatilor locale (premiul I in valoare de 1000 euro si premiile II si III a cate 500 de euro). 

Pentru a veni in sprijinul participantilor la competitie, MANIFESTO propune o lectie non-formala de construire a unui proiect social, printr-o platforma interactiva si o serie de tutoriale video. Timp de doua saptamani, liceenii vor lua contact cu cinci notiuni esentiale in dezvoltarea proiectelor:   Project Management, Marketing, Leadership, Comunicare si Financiar.

Cele cinci tutoriale video sunt prezentate de profesionisti ING Bank Romania si isi propun sa deconstruiasca fiecare domeniu si sa-l aduca cat mai aproape de viata tinerilor, prin sfaturi pe intelesul lor. Primul video este disponibil AICI. In paralel, pe platforma educationala www.manifestofilmclubs.ro/resurse, liceenii pot conversa cu autorii tuturialelor video, prin intrebari legate de proiectul pe care doresc sa-l dezvolte.

Profesionistii ING Bank Romania vor raspunde nelamuririlor, vor oferi sfaturi si vor contribui cu exemple extrase din experienta lor profesionala. Tatiana Marin, profesionist ING Bank implicat in indrumarea liceenilor: ”Nu cred ca notiunile de marketing, comunicare sau management de proiect sunt prea complicate pentru a fi introduse tinerilor de liceu. Pe mine m-a ajutat mereu un sfat, o parere clara si sincera. Sper sa pot la randul meu sa-i ajut pe tinerii care au idei si indrazneala”!

Pentru a se inscrie in concurs, tinerii trebuie sa-si formeze o echipa de maximum 5 elevi si un profesor coordonator si sa trimita formularul de aplicare completat pana pe data de 12 decembrie. Mai multe detalii despre criteriile de jurizare, regulamentul de concurs si formularul de aplicare sunt disponibile pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie.

Platforma sprijina tinerii care doresc sa aplice la finantarile oferite in cadrul Competitiei de Proiecte, ajutandu-i sa-si structureze ideile. Mai mult, resursele oferite prin tutoriale si sfaturi practice isi propun sa cultive antreprenoriatul social in scoli si sa impulsioneze tinerii sa gandeasca dincolo de limite.



***
Competitia de Proiecte MANIFESTO
este parte a programului Cluburile de Film Manifesto, initiativa de educatie non-formala a Asociatiei ORICUM care stimuleaza mintea si curajul liceenilor printr-un circuit simplu: filme documentare, dezbateri aprinse si actiuni sociale. Ne propunem sa gasim cele mai indraznete idei de schimbare sociala venite din partea tinerilor si sa le aducem la viata. Concursul se adreseaza liceenilor din toata tara, insa participarea e conditionata de 3 factori importanti: o echipa de maximum 5 elevi, un profesor coordonator si o propunere isteata.
ORICUM este organizaţia non-profit ce si-a propus sa transforme felul in care industriile creative contribuie la dezvoltarea Romaniei. Misiunea noastra este aceea de a crea proiecte cu un impact si un grad de sustenabilitate mare, destinate in principal tinerilor sub 30 de ani.


***
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
Daniela Stefanescu, Communication Executive M: 0758797484