Trupele SISTEM, Hi-Q, Vita de Vie, The Amsterdams si Interzis au decis sa adopte cate un ONG, ca urmare a apelului lansat prin proiectul „Adopta un ONG”, initiat pentru a creste vizibilitatea sectorului non-profit din Romania. 

Revista Sapte Seri sustine proiectul „Adopta un ONG” oferind spatiu editorial  „parintilor adoptivi” pentru a promova aceasta cauza si pentru a incuraja alti artisti sa se implice.

Fiecare dintre cele cinci trupe si-a ales un ONG in misiunea caruia crede si pe care urmeaza sa il promoveze in concertele pe care le vor sustine. Prima trupa care s-a alaturat acestei initiative a fost SISTEM, care a ales sa sustina cauza organizatiei WWF - World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natura), a carei misiune declarata este conservarea naturii.

Hi-Q a ales sa adopte Fundatia Special Olympics din Romania, organizatie cu care a mai colaborat, cantand pentru ei la diferite evenimente. Fundatia Special Olympics din Romania dezvolta programe pentru integrarea sociala prin sport a persoanelor cu nevoi speciale.

Vita de Vie este „parinte” pentru Asociatia UpDown. Aceasta ofera ajutor familiilor cu copii cu Sindrom Down prin intermediul informatiilor si serviciilor pe care le faciliteaza, ca urmare a colaborarii cu specialisti in domeniu. Asociatia UpDown este infiintata chiar de unul dintre membrii trupei.

World Vision Romania, organizatie care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta pentru copii si familii aflati in dificultate a fost adoptata de The Amsterdams. Trupa Interzis a adoptat doua organizatii - respectiv Fundatia „Inima de Copil”, organizatie care ofera ajutor copiilor saraci, orfani sau bolnavi din regiunea estica a Romaniei si MaiMultVerde – organizatie care dezvolta si promoveaza atitudini responsabile fata de mediu la nivelul publicului larg.

Lista cu ONG-urile care pot fi adoptate este disponibila pe blogul proiectului www.adoptaunONG.ro .

Pentru a promova organizatiile adoptate, trupele vor vorbi in cadrul concertelor sustinute despre cauzele si proiectele acestora, care vor deveni astfel mai vizibile pentru societatea civila.

Proiectul „Adopta un ONG” are ca partener revista Sapte Seri in care vor aparea periodic editoriale ale „parintilor adoptivi”, invitatii deschise catre alti artisti din industrie, precum si alte materiale despre rezultatele si evolutia proiectului. Seria de editoriale va fi deschisa de Zoli de la SISTEM care a lansat si prima invitatie colegilor de breasla de a deveni „parinti adoptivi” ai unor ONG-uri. Editorialul sau va putea fi citit in editia Sapte Seri care apare astazi, 16 iulie.

Despre proiectul „Adopta un ONG”
Proiectul „Adopta un ONG” a fost initiat in anul 2007 sub umbrela Galei Societatii Civile pentru a promova activitatea organizatiilor neguvernamentale din Romania. In prima instanta campania s-a adresat bloggerilor care puteau sa devina „parinti adoptivi” scriind un post pe blog despre activitatea ONG-ului adoptat si proiectele dezvoltate de-a lungul timpului. In aceasta prima etapa aproximativ 70 de bloggeri s-au prezentat pentru a-si revendica certificatele de adoptie.

Campania a continuat in anul 2008, vizand agentiile de relatii publice si de publicitate. In cazul acestora, adoptia a constat in gasirea unei modalitati de promovare a proiectelor, pro bono, pornind de la o idee inovativa si realizarea unui print pana la organizarea unei campanii de relatii publice sau oferirea de consultanta in comunicare pe perioada nelimitata. In aceasta etapa au fost adoptate 16 ONG-uri.