Situatia economica si sociala din Romania face ca anual sa avem peste 4.000 de decese in randul bucurestenilor sub 60 ani, in special din cauza bolilor cardio-vasculare, a bolilor terminale (cancer) si a accidentelor de tot felul (rutiere, de munca, in gospodarie). Indiferent de nivelul educatiei si de situatia materiala, toate familiile sunt lovite de suferinta despartirii premature de o ruda apropiata.

In august 2010, Mihaela Vlad, o braileanca de 28 de ani, a decis sa transforme durerea pierderii tatalui ei intr-o misiune de viata: Asociatia non-profit “Exista viata dupa doliu!”! Mihaela a strans in jurul ideii ei un grup de specialisti dedicati si au inceput, cu pasi mici dar fermi, sa puna la dispozitia romanilor servicii de sprijin pentru perioada de doliu.

“Iubim, ne atasam si vrem ca relatiile frumoase sa dureze vesnic … dar cand moare cineva drag, prea devreme si fara veste, totul se schimba si avem nevoie sa "invatam" cum sa traim cu aceasta durere nefamiliara, coplesitoare, aparent fara sfarsit”
, spune fondatorul.

Exista un mod "corect" si un mod" gresit" de a trece prin lunile lungi de doliu dupa moartea unui copil, partener sau parinte. Modul "gresit" este obiceiul romanilor sa lase durerea sufleteasca "netratata", sa o acoperite in loc sa o exprime. "Costul" acestei greseli este urias, ducand uneori la imbolnaviri grave si depresie cronica. Unii oameni raman captivi in trecut si nici dupa ani de zile nu reusesc sa isi indeplineasca bine responsabilitatile de acasa sau de la locul de munca.

Modul "corect" este sa cerem un minim sprijin de la prieteni sau de la profesionisti si sa invatam cum sa avem grija de sanatatea corpului si a mintii noastre in timpul acestei crize existentiale. Doliul complicat (depresia profunda) poate fi evitat prin traversarea sanatoasa a fiecarei etape, impreuna cu un specialist, intr-un grup de sprijin, cu oameni care trec prin stari similare.

Nu toti oamenii care sufera au nevoie de interventii terapeutice, dar e bine sa stim ca un program de terapie cu durata de 3-6 luni poate depasi 2.000 RON in Bucuresti (sedinte individuale si grup de suport) - un cost pe care putini romani si-l permit!

Vestea buna ca anumite servicii sunt disponibile gratuit, datorita Asociatiei “Exista viata dupa doliu”!

Sambata, 27 octombrie 2012, intre 10.00 si 12.30 in Bucuresti, se organizeaza o noua intalnire gratuita, deschisa tuturor celor care au nevoie sa invete cum sa parcurga sanatos drumul de la soc la jelire si de la  adaptare la acceptare, pentru a avea din nou o viata multumitoare.

Impreuna cu alti oameni care trec prin situatii similare, aflam acolo care sunt manifestarile “firesti” in perioada de doliu si cum sa alegem cele mai potrivite metode terapeutice, discutand cu specialistii prezenti. Livia si Alex Caciuloiu, psihoterapeuti (voluntari de suflet in cadrul Asociatiei “Exista viata dupa doliu!”) vor citi povesti terapeutice menite sa faciliteze gasirea de noi semnificatii pentru ce s-a intamplat.

Intalnirea este organizata in baza parteneriatului cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti. Locul de desfasurare este Filiala “Marin Preda”, Str. Stirbei Voda, nr. 168, sector 1, Bucuresti – un spatiu confortabil, linistit si usor accesibil (zona Eroilor).

Intalnirea dureaza circa 2 ore, participarea este gratuita si numarul de locuri este limitat.
Pentru a confirma participarea, este suficient un email la contact@existaviatadupadoliu.ro sau telefon ori SMS (cu oras, nume si data intalnirii) la 0745.55.66.02.

Intalnirea are loc lunar si este deschisa tuturor, indiferent de sex, varsta, apartenenta religioasa, tipul sau momentul pierderii. Sunteti asteptati cu drag si cu cateva surprize placute!

http://www.existaviatadupadoliu.ro/2012/10/vino-pe-27-octombrie-la-o-intalnire-speciala/

***
Contact:
Mihaela Vlad, Presedinte Asociatia “Exista viata dupa doliu!”
a. Site: www.existaviatadupadoliu.ro
b. Email: contact@existaviatadupadoliu.ro
c. Newsletter lunar - Abonare aici: http://eepurl.com/gr5Jz
d. Facebook: www.facebook.com/doliularomani
e. Youtube: http://www.youtube.com/user/Existaviatadupadoliu