Invitati: Cosmin Alexandru (Managing Partner Brandivia), Mircea Vasilescu (redactor- sef Dilema Veche) si Cristian Lupsa (redactor – sef Decat o Revista).

Unde: Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru, nr. 38)

Cand: Vineri, 29 iulie 2011, 09.30-14.00

In 2008 cand ne-am infiintat ca GRSPSociety ne doream o Romanie mai buna indiferent de  colturile de lume unde ne aflam. Astazi venim cu o misiune mai clara, aceea de a contribui activ la schimbarea Romaniei prin implicare civica si profesionalism.

Prin schimbare, exploram, dar pastram in acelasi timp lucrurile care ne fac unici. Din august, ne schimbam, dar, in esenta, suntem aceeasi. GRSPSociety devine GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani). Suntem tineri, dinamici, plini de entuziasm, pasionati de proiectele noastre si ne plac sedintele eficiente pe Skype.  Ne schimbam „infatisarea” pentru a contura mai bine identitatea creata timp de trei ani. 

Si pentru ca ne plac lucrurile bine facute si merita sa vorbim despre ele, o sa-i avem alaturi de noi pe Cosmin Alexandru (Managing Partner Brandivia), Mircea Vasilescu (redactor- sef Dilema Veche) si Cristian Lupsa (redactor – sef Decat o Revista) care vor dezbate despre cum implicarea civica si profesionalismul pot imbunatati Romania.

Mai credem ca lucrurile simple fac diferenta. Tot pe 29 iulie lansam Dear Romania: Write our Future. Proiectul se bazeaza pe mesaje catre si despre Romania exprimand prin fotografie visele si planurile noastre pentru Romania. Printr-o serie de sedinte foto, "Dear Romania: Write Our Future" va da o voce tuturor celor care cred ca fiecare dintre noi avem un rol in crearea unei Romanii mai bune si ca suntem responsabili in fata generatiilor viitoare pentru a ne lua acest rol in serios.

Agenda Dear Romania: Write Our Future!

09.30- 10.00 – Sosire invitati
10.00 – 11.00 – Panel
Invitati:
•    Cosmin Alexandru (Managing Partner Brandivia) - Implicarea civica: rolul actiunilor civice in dezvoltarea societatii romanesti;
•    Mircea Vasilescu  (Redactor- sef Dilema Veche) – Cum pot politicile publice si implicarea civica contribui la schimbarea societatii romanesti;
•    Cristian Lupsa (Redactor- sef Decat o Revista) – Cum poate jurnalismul  contura societatea romaneasca.
11.00 – 11.30 – Pauza de cafea
11.30 – 12.00 – Lansare rebranding si Lansare Dear Romania
12.00 - 13.00 – Pauza de masa
13.00 - 14.00 – Networking + Sesiune foto Dear Romania

Te asteptam pe 29 iulie la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru, nr. 38) incepand cu ora 09.30 pentru a fi parte activa din schimbare.
 
RSVP: pana miercuri, 27 iulie 2011, 18.00.
ioana.traista@grspsociety.org, +40 747 07 54 91.


***
Despre Dear Romania: Write Our Future!
"Dear Romania: Write Our Future" este o poveste in imagini despre proiectiile si perceptiile noastre despre Romania. Proiectul este o scrisoare individuala, dar si colectiva catre si despre Romania exprimand prin fotografie visele si planurile noastre pentru Romania.

Printr-o serie de sedinte foto in cat mai multe locuri din tara pe parcursul urmatorului an, "Dear Romania: Write Our Future" va da o voce tuturor celor care cred ca Romania merita ceva mai bun, ca fiecare dintre noi avem un rol in crearea unei Romanii mai bune si ca suntem responsabili in fata generatiilor viitoare pentru a ne lua acest rol in serios.

Ce sperante are fiecare dintre noi pentru Romania? Ce prioritati credem ca ar trebui sa aiba Romania in viitor? Ce rol isi doreste sa joace fiecare dintre noi in crearea acestui viitor al Romaniei? Cum ne imaginam Romania in 2020, in 2030 sau 2050? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care "Dear Romania: Write Our Future" va cauta un raspuns.

"Dear Romania: Write Our Future" face parte din proiectul "Dear World: Write Our Future" (www.dearworld.me), Romania fiind una dintre primele tari unde acest proiect este implementat in afara de Statele Unite. Va demonstra ca si noi romanii avem multe lucruri in comun cu oamenii din alte tari, ca impartasim aceleasi idealuri, sperante, temeri si vise.

Proiectul face parte din initiativa GRSPSociety "Proiect Romania 2020" lansata in cadrul conferintei anuale desfasurate la Universitatea Harvard in decembrie 2009. Scopul evenimentului este identificarea solutiilor pentru principalele probleme ale Romaniei si rezolvarea acestora intr-un mod profesionist si pragmatic, astfel incat in 2020 Romania sa fie mai deschisa, mai profesionista, mai competitiva si mai impacata cu ea insasi, o tara indreptata catre viitor fara insa a-si uita trecutul.