AUTISM ROMANIA va invita la Conferinta nationala  „Educatia - pilon central in dezvoltarea persoanei cu autism si un drept fundamental”5 si 6 iulie  2010, Bucuresti, Hotel Ibis-Palatul Parlamentului.
 
Conferinta este primul eveniment dedicat educatiei copiilor, tinerilor si adultilor cu autism din Romania. Acesta este organizat in cadrul proiectului „Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism”, finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE)[1], si realizat in parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice si Asociatia Creativ, si va reuni reprezentanti ai autoritatilor statului, ai formatorilor si ai beneficiarilor.
 
Misiunea conferintei
Punctarea problemelor principale privind educatia copiilor, tinerilor si adultilor cu TSA -accesul la instruire si educatie, repectiv calitatea educatiei; prezentarea de bune practici in domeniul educatiei ante, prescolare si scolare, educatia permanenta si de resurse de informare si de lucru pentru profesori; impartasire de informatii, idei si experiente ale celor prezenti; Prezentarea si promovarea propunerii de politica publica in educatia persoanelor cu TSA elaborata de Autism Romania si partenerii sai in proiect Centrul de Resurse Juridice si Asociatia Creativ.

Cine ar trebui sa participe:
Profesionisti in domeniul educatie, directori de scoli, responsabili de centre educationale, de resurse, studenti la facultati de profil, parinti, persoane cu TSA, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, ai legislativului
 
Vorbitori
Prof. dr. Rita Jordan Lector Universitatea Birmingham
Dr. Glenys Jones, Universitatea Birmingham
Mircea Pauca-adult cu Sindrom Asperger
Prof. dr. Doru Popovici Universitatea Bucuresti,
Psih. Dr.Miruna Radan- Centrul de sanatate mintala Bucuresti
Psih. Dr. Domnica Petrovai-  Centrul national de sanatate mintala
Sandica Ion- terapeut de familie
Psih. Cristina Pop Edit Maior- Autism Transilvania
      Parinti, profesionisti, autoritati
 
Program
Agenda este in curs de definitivare si va fi postata pe site. la inceputul saptaminii 21-27 iunie.

Inscriere- Participare
Puteti rezerva locul de participare la conferinta trimitindu-ne intii Formularul de inscriere. Confirmarea inscrierii se face prin trmiterea dovezii platii taxei de participare.

Conferinta este creditata de Colegiul Psihologilor din Romania.

Termenul limita pentru inscriere este 1 iulie 2010. Capacitatea maxima a salii este de 90 de locuri. Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile.

Contact
Office@autismromania.ro
0761 104432