Raportul de activitate pentru anul 2015 al Fundației Hope and Homes for Children România a fost distins cu aur la Spotlight Awards Global Communications Competition 2016, concurs internațional organizat de Liga Profesioniștilor Americani în Comunicare (LACP). De asemenea, raportul s-a clasat pe locul 47 în Top 100 Communications Materials 2016 din cadrul aceleiași competiții.
Raportul anual al Hope and Homes for Children a obținut 98 de puncte din maximum 100 la categoria Annual Reports. Materialul a fost punctat cu scor maxim pentru design, creativitate și relevanță. Conceptul și designul raportului au fost realizate de cns | Creative Factory, echipă formată din Matei Schwartz și Andrei Câmpan.

“Apreciem această lucrare ca fiind de excepție, ceea ce a dus la cotarea ei cu 98 de puncte din cele 100 posibile. Textul este remarcabil, grafica este excepțională, iar raportul dovedește un nivel deosebit de creativitate. Credem că audiența va aprecia această lucrare ca fiind foarte clară și foarte relevantă, ceea ce demonstrează succesul acestui proiect, transmițând un mesaj foarte persuasiv și foarte ușor de pus în aplicare. Felicităm întreaga echipă a Fundației Hope and Homes for Children România și pe cei care au contribuit la realizarea acestei lucrări. Apreciem acest raport anual ca fiind printre cele mai bune materiale de comunicare din 2016”
, a declarat Christine Kennedy, Managing Director LACP, despre raportul anual al fundației.

“Acest premiu ne bucură foarte mult și este o recunoaștere a muncii depuse de echipa Hope and Homes for Children. Faptul că raportul anual al organizației s-a apropiat de punctajul maxim și a fost atât de bine apreciat ne dă încredere și speranță că mesajul nostru ajunge acolo unde trebuie, în cea mai bună formă, și ne poate aduce mai aproape de îndeplinirea viziunii organizației noastre: o lume în care copiii nu mai suferă drama instituționalizării
”, a spus Otto Sestak, directorul național al Hope and Homes for Children România.
 
Ediția din 2016 a Spotlight Awards Global Communications Competition a atras cel mai mare număr de participanți și lucări înscrise de până acum. În total, anul acesta, în competițiile Spotlight și Magellan Awards au fost înscrise 1.500 de lucrări din partea a 300 de companii și organizații din zeci de țări, concurența fiind extrem de strânsă, după cum apreciază organizatorii. Juriul a apreciat materialele înscrise doar pe baza meritelor acestora, fără să țină cont de dimensiunea organizațiilor, domeniul lor de activitate, veniturile obținute sau de alți factori.

***
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiți în regim de urgență şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la http://www.hhc.ro/.